trečiadienis, spalio 31, 2012

"Emporio Armani" ir "Brose Baskets": kokios nuotaikos kitose stovyklose?

Visada matome, ką pasakyti apie ateinančias rungtynes nori mūsų strategai ir tik menkos nuogirdos apie tai, ką užsienio žiniasklaidai apie mūsų komandas sako komandos treneriai, ar kaip pati žiniasklaida vertina sekančias varžybas. Todėl "Eurolygos reitingas" nusprendė atskleisti prieš sekančias varžybas kokiomis nuotaikomis varžybų laukia mūsų priešininkai.

S. Scariolo, oficialiame komandos tinklapyje, negaili gerų žodžių Kauno "Žalgiriui" Tuo tarpu, savo galimybes vertina itin atsargiai.
"Išeidami į aikštelę turime suvokti, jog kausimės su viena iš geriausių komandų Europoje, o galbūt ir geriausia šiuo metu. Jų žaidimo kokybė bei pasiekti rezultatai kalba patys už save. Išvykoje jie nugalėjo "Caja Laboral", "Olympiakos", namie nugalėti Maskvos "CSKA". Žaisime puikioje atmosferoje, prieš fanus, kurie visas rungtynes, negailėdami savęs, sukuria priešininkams sunkias sąlygas. Turime įveikti šias kliūtis, būti  susikaupę ir negailintys savęs. Privalome nedaryti klaidų ir visada atsakyti į jų atakas su dviguba energija."
Pakalbintas buvo ir komandos lyderis K. Langford. Jam buvo priminta, jog žaisdamas prieš kauniečius, kuomet atstovavo Maskvos sr. "Khimki" pasiekė tris didžiausius savo individualius rekordus - 35 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 42 naudingumo balai.
"Žaisime prieš vieną iš geriausių Europos komandų ir tam turime nusiteikti. Žaisdami prieš geriausius, turėsime galimybę suvokti kokioje stadijoje esame ir ko mes verti. Tuo pačiu norime padaryti geriausia ką galime ir išsivežti pergalę. Prieš "Žalgirį" esu sužaidęs vienas iš geriausių karjeros rungtynių. Tačiau, tai buvo kita komanda, kitas treneris, kitas laikotarpis, netgi man. Nėra prasmės, tai atsiminti ar apie tai kalbėti. Tai kita istorija, dabar noriu susikoncentruoti į ateinančias varžybas."
Milano "Emporio Armani" klubas mūsų sudaromame reitinge, šią savaitę, yra 12. Tuo tarpu, kauniečiai neabejotini reitingo lyderiai.


Vokietijos klubo internetinis puslapis, "Brose Baskets" galimybes prieš varžybas su "Lietuvos Rytu" vertina ne taip atsargiai. Jie išskiria, kad tarp trijų stipriausių D grupės komandų ("Barcelona", "CSKA", "Beškitaš") ir likusių ("Brose Baskets", "Lietuvos Rytas", "Partizan") atsivėrusi milžiniška praraja ir būtent tarp pastarųjų komandų vyks didžiausia kova, kas pateks į TOP-16 etapą. Sužaidę visas varžybas su pajėgiausiais klubais, vokiečiai mano, kad dabar prasidės jų pergalės. Pirmasis prieš juos kristi turėtų Vilniaus klubas. 

Vilniaus klubą vokiečių apžvalgininkai vertina kaip komandą, kuri grindžia savo žaidimą tritaškiais metimais. Tačiau, pažymima, kad ir ši taktika nepasiteisina. Per tris varžybas vilniečiai išmetė 50 tritaškių, pataikė 14 metimų (28% taiklumas). Atsargesnis stengėsi būti vyr. trenerio asistentas A. Woltman:
"Paskutiniai vilniečių rezultatai atrodo nekaip. Tačiau, pasižiūrėjus į komandos žaidėjų praeities statistikas, pamatysime, kad anksčiau, jie buvo puikūs snaiperiai ir neabejotinai gali tapti tokiais vėl. Turime prižiūrėti jų legionierius, kurie įsišaudę nuo tritaškio linijos gali tapti nesustabdomi."
Išskiriami R. Seibutis, kuris yra rezultatyviausias komandos žaidėjas bei M. Katelynas, kuris atkovoja daugiausia kamuolių Vilniaus komandoje.
"Brose Baskets" gynėjas S. Gipson nurodė, kas atves jų komandą į pergalę:
"Tiesiausias kelias į sėkmę mums turi būti gynyba. Svarbiausia, kad visa mūsų komanda, susikoncentruotume į tai, kaip uždengti priešininkus"
Ar ne per daug vokiečiai užrietė nosis? :)
Primename, kad Bambergo klubas mūsų reitinge yra paskutinis. Vilniečiai žygiuoja septyniomis vietomis aukštesnėje pozicijoje - 17.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą