trečiadienis, spalio 31, 2012

Week 4. BWIN bukmekeriai prognozuoja... (Group A ir Group B) + video

Šiame straipsnyje stengsiuos dieną prieš tam tikro rato varžybas aptarti, kokias rungtynių baigtis įsivaizduoja didžiausios lažybų bendrovės bwin.com bukmeikeriai. Šalia to, bandysiu įterpti ir savo nuomonę, kaip turėtų baigtis vienos ar kitos varžybos, atsižvelgiant į papildomus motyvus, taip pat, stebėsime ir mūsų sudarytą Eurolygos reitingą**Kadangi "kofai" yra kintantys, nurodau, jog šie yra iš 2012.10.30-31.



(10) Stambulo "Fenerbache Ulker" - (1,40 : 2,95) - Atėnų "Panathinaikos" (9)

Spėjimas nėra drąsus, bet toks ir neturėtų būti. Abi komandos grupėje pralaimėjo Madrido "Real" komandai ir po du sykius įveikė kitas komandas. Skirtumas tas, kad turkai jau turėjo išbandyti jėgas su Maskvos sr. "Khimki" ir ją nugalėjo. Tuo tarpu, graikai be ispanų kovėsi su silpnesnėmis komandomis. Verta paminėti, kad kaudamiesi su Kantu "Mapooro" komanda, jie vos išnešė sveiką kūdašių. Taip pat, Stambulo ekipoje žaidžia du buvę "PAO" žaidėjai R. Sato bei Atėnų komandos ilgametis simbolis M. Batiste. Išėjus Ž. Obradovič, "Panathinaikos" nebeatrodo tokie nenugalimi. "Fenerbache Ulker", įsigiję vieną geriausių Europos specialistų S. Pinigiani bei turbūt labiausiai dominuojantį įžaidėją B. McCalebb, atrodo, yra realūs pretendentai patekti bent į TOP-8.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Stambulo "Fenerbache Ulker". Vis tik namų sienos turėtų užtvirtinti šį spėjimą.

(7-8) Madrido Real - (1,07 : 8,50) - Kantu "Mapooro" (13)

Daugiau nei akivaizdu, kas turėtų laimėti šiame susitikime. Nors Kantu klubas, žiūrint į rezultatus nustebino, solidžiai įveikdami Maskvos sr. Khimki klubą (67:54), kuris vienintelis, kol kas sugebėjo įkasti Madrido karališkajam klubui (85:86). Vis tik tam buvo priežastis - rusai žaidė be vyr. trenerio R. Kurtinaičio, kuris rungtynes praleido dėl mamos laidotuvių. Abejoju, ar italams ši pergalė gali pridėti didelio pasitikėjimo savimi, kurio pakaktų nugalėti galingai sukomplektuotą M. Pociaus atstovaujamą komandą, ypač žaidžiant Ispanijos sostinėje.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Madrido "Real". Ganėtinai akivaizdus pranašumas.

(19) Maskvos sr. "Khimki" - (1,10 : 7.00) - Liublijanos "Union Olimpija" (16)

Mūsų sudaromame reitinge Rusijos klubas yra žemiau, už slovėnus, nors rezultatas vienodas. Taip nutiko dėl to, jog "Khimki" laikome aukštesnio lygio komanda, tad jos pralaimėjimai, jai kainuoja daugiau. Ypač skausmingas reitingo vietai buvo pralaimėjimas prieš Kantu komandą. Pralaimėjimas turkams, bet pergalė prieš ispanus, leidžia manyti, jog ši komanda yra pajėgesnė už "Union Olimpija". Tačiau, svarbus faktorius gali būti kaip komanda atsities po pralaimėjimo Italijoje, ar R. Kurtinaičio šeimos tragedija nesutrukdys "Khimki" pademonstruoti savo tikrojo lygio. Be to, komandoje jaučiasi, kad nėra kam tinkamai pakeisti Z. Planiničiaus. Tuo tarpu, slovėnai beveik kiekvienoje pozicijoje turi, nors ir žemesnio lygio, bet lygiavertiškesnius žaidėjus. Tad aš, asmeniškai, taip drąsiai Rusijos klubo galimybių nevertinčiau. Žinoma, prisideda namų sienos, tačiau, išjungus Z. Planiničių, "Union Olimpija" šansai stipriai padidėtų.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Maskvos sr. "Khimki". Tačiau spėju nedrąsiai. :)


(2) Tel Avivo "Maccabi" - (1,06 : 9.25) - Gdynės "Asseco Prokom" (15)

B grupės akivaizdūs favoritai, galima sakyti, toliau tvarko formalumus dėl pirmos vietos, kuri beveik akivaizdi jau nuo sezono pradžios. Po žydų pergalės prieš "Unicaja" intrigos mažai ir beliko. Varžybų favoritas kaip ir nugalėtojas beveik aiškus. Tik virusas užklupęs "Maccabi" komandą išgelbėtų K. Kemzūros auklėtinius, kurie šiemet tikrai stebuklų nedemonstruoja.. Na nebent, J. Blassingame. Įdomu ar pavyks jam ir toliau išlaikyti įspūdingą rezultatyvių perdavimų vidurkį (9.3) ir sumažinti klaidų skaičių, kuris yra pernelyg didelis, nors paskutinėse varžybose buvo padarytos jos tik trys (vid. 5.3). Verta paminėti, kad per tris turus Lenkijos klubo įžaidėjas padarė daugiau rezultatyvių perdavimų (28) nei visa Belgrado "Partizan" komanda kartu sudėjus per tą patį laiką (27).
"Eurolygos reitingas" favoritas: Tel Avivo "Maccabi". Kelias iki TOP-16, kol kas žydams rožėmis klotas.

(11) Malagos "Unicaja" - (1.22 : 4.33) - Berlyno "Alba" (7-8)

Panašus bukmeikerių spėjimas aną savaitę buvo ir dėl Kauno "Žalgirio" bei Pirėjo "Olympiakos" dvikovos. Kaip viskas pasibaigė, spėju - matėte. Malagos "Unicaja" garbingai pasipriešino grupės lyderiams Tel Avivo "Macabbi", o vėliau iškovojo dvi pergales. Tačiau, pasižiūrėjus kokiu stiliumi, jos iškovotos, pradedi abejoti šio klubo pajėgumu ( @ "Asseco Prokom" 75:77, vs. "Montepaschi" 91:89). Tad, mano nuomonė, labiau linksta prie vokiečių klubo, kurie gerai sukomplektuoti, treniruoja juos Obradovič (tik ne Željko, o Saša), aišku, ne J. Repeša, bet irgi, manau, geras specialistas. Žaidimo vadžias laikantys įžaidėjai D. Wood ir V. Avdalovič, taip pat, atrodo patikimi. Po netikėto pralaimėjimo Lenkijoje, vokiečių klubas, manau, bus pasidarę išvadas ir gali reabilituotis pergale prieš Ispanijos klubą.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Berlyno "Alba". Gal kiek rizikingas sprendimas ir po trijų turų sunku spręsti, bet, manau, vokiečiai gali tapti šių metų "juoduoju arkliuku".

(22) Sienos "Montepaschi" - (1.14 : 5.75) - Šalono "Elan" (18)

Manau, kad atėjo laikas Sienos klubui pagaliau įkvėpti gaivų oro gūsį iškovojant dvi pergales paeiliui. Šalono klubas šią savaitę ir už septynių dienų laukiantis K. Kemzūros treniruojamas klubas, puiki galimybė atsitiesti, po labai prasto starto. Susitinka panašus stiliaus komandos - atletiškos, greitos. Tačiau, pas L. Bianchi, mano įsitikinimu, yra daugiau taktikos, neveltui tiek metų mokėsi iš S. Pinigiani. Rungtynės turėtų būti gražios, o pergalė prieš savo žiūrovus pagaliau iškovos Italijos klubas.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Sienos "Montepaschi". Paskutinėje kovoje su bukmeikeriais nesiginčysiu. Tikiu, italų pergale.



Tai tiek šiandien. Rytoj pateiksiu likusių grupių (C ir D) varžybų aprašus, kuriose varžosi ir abi mūsų šalies komandos- Kauno "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas"

Jei vis dar esate nesusipažinę su reitingavimo sistema, kviečiame susipažinti čia.

Ačiū už dėmesį. :)

2 komentarai:

  1. Anonimiškas31/10/12 17:37

    Su Alba tai hyper rizikinga. Patarciau imti Albos fora (8-9 taskais) ir tada statyt, kad nepralos didesniu nei foros skirtumu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ką, žmogus buvo teisus :) "Unicaja" 67:62 "Alba". Nors vokietukai nervus patampė patampė. :)

      Panaikinti