antradienis, spalio 30, 2012

Eurolygos reitingas. Week 3.

J. Plazos auklėtiniai, kol kas neįkandama mįslė Europos komandoms. (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Taigi, pradedame nuo trečiosios savaitės. Parašysime vietą bei komentarą, jei komanda, atrodo "įtartinai", būdama taip aukštai. Trečiosios savaitės netikėtumai, pagal viešąją nuomonę:

  • "Žalgirio" pergalė prieš "Olympiakos". Tiek bukmekeriai, tiek graikų fanai prognozavo pergalę Eurolygos čempionų titulą ginančiai komandai.
  • "Khimki" pralaimėjimas "Mapooro" klubui. Rezultatas kiek netikėtas, bet žinant faktą, jog komanda žaidė be vyr. trenerio R. Kurtinaičio, situacija neatrodo tokia keista.
  • Kiek keista buvo matyti puikiai sezoną pradėjusią Berlyno "Alba" komandą pralaiminčia K. Kemzūros vadovaujamiems "Asseco Prokom" krepšininkams, kurie pirmame etape pralaimėjo Šalono komandai. 
  • Stebina nesibaigianti Sienos "Montepaschi" pralaimėjimų serija. Galbūt svarbių žaidėjų praradimas (Sh. Stonerook, B. McCalebb, D. Andersen, K. Lavrinovič, R. Kaukėnas, I. Rakočevič) bei vyr. trenerio S. Pinigiani praradimas, išstūmė šią komandą iš Eurolygos krepšinio komandų elito.

Toliau pateikiame komandų reitingą pagal mūsų vertinimo sistemą. Pirmąjį kartą, šalia mūsų vietos, pateiksime kito krepšinio portalo sudaryto reitingo vietą. :)



Vieta
Komanda
Perg./Pr.
Reitingo taškai
Komentaras
1. (1)
Kauno "Žalgiris"
3:0
12,4
Kauniečiai taip aukštai atsidūrė po tvirtai laimėtų varžybų prieš "Cedevita", kas jiems suteikė 2,9 balo. Taip pat, pergalė 18 tšk. prieš lygiu aukščiau esančius "Olympiakos", stipriai prisidėjo prie reitingo taškų. Jei bus iškovota pergalė prieš 3 lygio, žvaigždžių pergrūstą, Milano "Armani Jeans", Lietuvos atstovai tvirtai įsitaisys pirmoje pozicijoje.
2. (5)
Tel Avivo "Maccabi"
3:0
9,9
Izraelio atstovai aukščiau už "Žalgirį" negali pakilti aukščiau, nes grupėje, jie neturi didelės konkurencijos dėl pirmosios vietos. Tačiau, jie antroje vietoje, nes užtikrintai įveikė Šalono krepšininkus. "Macabbi", likusios pirmojo rato varžybos, prieš Gdynės "Asseco Prokom" ir Berlyno "Alba", greičiausiai, paliks be pralaimėjimų.
3. (2)
Barselonos "Barcelona"
3:0
9,3
Ispanai visas komandas nugali dvieženkliu skirtumu, tačiau dar nesutiko savo lygio komandos. Pirmąjį rimtesnį varžovą - "Beškitaš", katalonai taip pat sėkmingai "nukalė". Sekančios varžybos su "Partizan" namie, įtariu, irgi papildomos žalos vietai lentelėje nepadarys.
4. (3)
Maskvos "CSKA"
3:0
7
Nors ir laimėjo visas varžybas, bet ne prieš stipriausius konkurentus (visi 1-o lygio) ir tikrai ne taip užtikrintai kaip kita nepralaimėjusi D grupės komanda - "Barcelona". Dabar laukia du stipresni varžovai - "Beškitaš" ir "Barcelona". Po pastarųjų varžybų paaiškės, kas turi užleisti grupės sostą.
5. (8)
Stambulo "Andalou Efes"
2:1
6,7
Nedaug pritrūko, jog pagal reitingo taškus "Andalou Efes" būtų pralenkę CSKA. Naudingiausia Eurolygos komanda, kuriai priklauso naudingiausias Eurolygos žaidėjas J. Farmar. Atrodo, jog įsibėgėjus šiai komandai, ją sustabdyti gali būti labai sunku. Rimtas išbandymas jų laukia šią savaitę, kur jie žais Vitorijoje. O kaip tik "Caja Laboral" komandai dabar reikia reabilituotis prieš savo žiūrovus.
6. (7)
Stambulo "Beškitaš"
2:1
6,3
Eurolygos debiutantai užtikrintai nugalėjo D grupės dugne esančias komandas ("Partizan", "Brose Basket") ir taip surinko svarbių taškų. Nors atrodė, kad ši komanda lengvai šluodama silpnąsias grupės komandas, gali pasigalinėti ir su aukštesnio lygio klubais, varžybos su "Barcelona" viską sustatė į savas vietas. Sekančios varžybos prieš "CSKA" parodys ko verti, prieš keletą metų pinigais "taškėsi" ir A. Iverson komandoje turėję, turkai.
7-8. (4)
Madrido "Real"
2:1
5,8
Užtikrintos pergalės prieš svarbiausius grupės varžovus ("Panathinaikos" ir "Ulker"), bet nelemtas suklupimas Chimkuose. Tačiau, ispanai, kol kas ten kur ir nori būti - A grupės viršuje. Pralenkti turkus sutrukdė skirtumai, kuriais buvo iškovotas pergalės ir ne toks didelis komandos naudingumas. Likusios dvi varžybos prieš "Mapooro" ir "Union Olimpija", greičiausiai, tik pakels ispanus į aukštesnę vietą.
7-8. (15)
Berlyno "Alba"
2:1
5,8
Mažai, kas sudėtų vokiečių komandą su karališkuoju klubu šalia, bet reguliaraus sezono pradžia taip jau lėmė. "Alba" pirmose varžybose įveikė aukštesnio lygio Sienos komandą ir taip įgijo nemažai reitingo taškų. Deja, likusios pirmo rato varžybos prieš "Unicaja" ir "Maccabi", gali stipriai apkarpyti vokiečiams sparnelius.
9. (9)
Atėnų "Panathinaikos"
2:1
4,9
Pralaimėjimas grupės lyderiams "Real" ir nugalėtos, greičiausiai už TOP-16 borto liksiančios komandos ("Mapooro", "Union Olimpija"). Dabar laukiantys mačai parodys, kas yra kas, A grupėje. Problema tik, kad "Real" klubas, greičiausiai, po pirmojo rato, tikrai bus pirmoje vietoje, nes svarbiausias varžybas jau sužaidė.
10. (6)
Stambulo "Fenerbache Ulker"
2:1
3,9
Dar vieni metai turkai, tikrai negaili pinigų extra klasės žaidėjams (B. McCalebb, D. Andersen, M. Batiste). Įdomu, ar šiemet pavyks sulaukti rezultatų papildžius komandą Finalinio ketverto patirties turinčiais žaidėjais, bei treneriu. Grupėje pralošta "Real", turbūt daugiausia pinigais "besitaškančiu" klubu ne iš Turkijos. Sekančios rungtynės prieš "Panathinaikos" turėtų sudėlioti A grupėje aiškesnį vaizdą.
11. (11)
Malagos "Unicaja"
2:1
3,9
Su turkais "Unicaja" krepšininkai lygiuojasi, nes yra žemesnio lygio komanda, bet demonstruoja ne prastus rezultatus. Pažiūrėjus į artėjančias varžybas, atrodo, kad B grupėje pirmos dvi vietos, kaip niekada, aiškios.
12. (10)
Milano "Emporio Armani"
2:1
3,1
Italai, kurie kasmet surenka vis pajėgesnę sudėti nesugeba rodyti solidesnio žaidimo. Nors namie įveikė "Andalou Efes" ir grupės autsaiderius "Cedevita", bet namie pralošė buksuojančiam "Caja Laboral". Greičiausiai, šią savaitę laukia pralaimėjimas Kaune ir nuosmūkis žemyn.
13. (17)
Kantu "Mapooro"
1:2
2,7
Susiklosčius situacijai, jog Maskvos sr. "Khimki", žaidė be vyr. trenerio R. Kurtinaičio, italams pavyko tuom pasinaudoti ir iškovoti pirmąją pergalę. Tačiau, negalima sakyti, kad Kantu komanda silpna - savaitę prieš italai vos nepateikė staigmenos, kai tik dviem taškais Graikijoje nusileido "Panathinaikos" klubui. Keistas tuomet tik atrodo, pralaimėjimas "Union Olimpijai" dviženkliu skirtumu. Taigi, komanda neprognozuojama, tačiau pergalės prieš "Real" šią savaitę vargu ar galima tikėtis.
14. (12)
Vitorijos "Caja Laboral"
1:2
1,7
Praėjusiais metais nepatekę į TOP-16, šiemet praradę pagrindinius žaidėjus (P. Prigioni ir M. Teletovič), ispanai vėl atrodo "įtartinai". Šią savaitę namie žaidžiant prieš "Andalou Efes" daug sužinosime apie šių metų "Caja Laboral" veidą.
15. (19)
Gdynės "Asseco Prokom"
1:2
1,6
K. Kemzūrai debiutas prie Eurolygos komandos vairo, kol kas, nelabai saldus. Kiek netikėta pergalė prieš "Alba" ir J. Blassingame rezultatyvių perdavimų grafa (9,3), ignoruojant klaidų skaičių (5,3), gali džiuginti, bet ateitis šiai komandai atrodo miglotai. Šią savaitę susitikimas su "Macabbi", tad vargu, ar kitą savaitę išvysime lenkus aukštesnėje lentelės vietoje.
16. (18)
Liublijanos "Union Olimpija"
1:2
1,4
Pergalė prieš Kantu komandą, nuteikė optimistiškai, tačiau, pasižiūrėjus į likusias grupės komandas slovėnams turėtų pasidaryti labai liūdna. Šią savaitę susitikimas su sužeistu "Khimki", tad kažko tikėtis dar galima, bet išėjimas iš grupės šiai komandai atrodo gana miglotai.
17. (16)
Vilniaus "Lietuvos Rytas"
1:2
0,5
Vilniečiai, suformavę jauną komandą, deja, nesukūrė to, ką sukurdavo anksčiau - vidinę atmosferą. Žaidėjai neatrodo išalkę pergalių, nebėra anksčiau buvusios ugnelės akyse. Vienintelis Seibutis dar gali pradžiuginti Vilniaus klubo fanus. Vis tik, šią savaitę laukia gan lengvos varžybos su šio reitingo dugne esančia "Brose Basket" komanda ir galima tikėtis lengvos pergalės.
18. (21)
Šalono "Elan"
1:2
-1
Kartu su Gdynės komanda greičiausiai liks už TOP-16 borto (nes dar negaliu patikėti, jog Sienos klubas liktų nepatekęs į TOP-16). Tipinė prancūzų komanda, kur jei pakrenta, tai "valio", o sužaisti taktiškai, neatrodo lengva.
19. (14)
Maskvos sr. "Khimki"
1:2
-1,8
Jei ne nelaimė R. Kurtinaičio šeimoje, manau, ši komanda būtų žymiai aukščiau, nes po pergalės prieš "Real", ši komanda parodė, kad tikrai turi nemažai galimybių. Šią savaitę laukia susitikimas su Liublijanos "Union Olimpija", tad reikia tikėtis, kad rusai kils iš šios lentelės dugno.
20. (13)
Pirėjo "Olympiakos"
1:2
-3,4
Vargu ar dažnai komanda ginanti Eurolygos čempionų titulą, taip prastai pradeda sezoną. D. Ivkovič išėjimas, matosi, stipriai paveikė komandą ir praėjųsių metų branduolys, nebeveikia kaip bendras mechanizmas. O vyr. treneris G. Bartzokas, akivaizdžiai neturi žodžio prieš žaidėjus. Vis tik "Cedevita" klubą dar turėtų pavykti nugalėti, net žaidžiančiant žemiau savo galimybių.
21. (22)
Belgrado "Partizan"
0:3
-5
Vėl pradėję naujos kartos ugdymą, klubo vadovai, turi būti apsišarvavę kantrybę. Pralaimėjimai, bet patirtis šiemet, po kelių metų gali ir vel atvesti Serbijos klubą į TOP-4. Tai, jog CSKA klubui pralaimėta tik po pratęsimo rodo, kad komanda eina teisingu keliu. Tuo tarpu, šią savaitę susitikimas su "Barcelona", jauniesiems Belgrado klubo žaidėjams suteiks dar daugiau patirties.
22. (20)
Sienos "Montepaschi"
0:3
-5,5
Lyderių ir vyr. trenerio praradimas per stipriai paveikė buvusią vieną stipriausių senojo žemyno komandų. Tačiau, ateinančios dvi savaitės, gali padėti Sienos komandai pakilti - priešininkai ne iš stipriausių - Šalono "Elan" ir Gdynės "Asseco Prokom".
23. (24)
Zagrebo "Cedevita"
0:3
-7,3
Visi pralaimėjimai didesniu nei dviženkliu skirtumu. Gali būti, jog tai legendinio trenerio B. Maljkovičiaus atsisveikinimas su krepšiniu. Gaila, kad taip nesėkmingai. Grupėje neatrodo, jog būtų komanda, kuriai kroatai galėtų "įkasti", tad vargu ar galima tikėtis pergalės prieš "Olympiacos".
24. (23)
Bambergo "Brose Basket"
0:3
-7,5
Žemiau ši komanda atsidūrė, nes nors ir žaidė su 3 lygio komandomis ("Barcelona", "CSKA") kaip ir "Cedevita" ("Emporio Armani", "Andalou Efes"), bet pralaimėjo 1 lygio "Beškitaš", kuris silpnesnis už "Žalgirį". Bet kuriuo atveju, šiai komandai šviesios ateities nenusimato, šią savaitę varžybos su "Lietuvos rytu", kuriose greičiausiai, paaiškės, kuri iš šių komandų pretenduoja į TOP-16.

Tai tiek iš pirmosios savaitės.

Jei turite priekaištų, manote, kad lentelė turėtų atrodyti kitaip, ar esate nepatenkinti komandų lygiais lauksiu jūsų komentarų. :)

Ačiū.

6 komentarai:

  1. Anonimiškas31/10/12 17:05

    Neblogai visai, bet zinai, patarciau taip ryskiai nemenkint kai kuriu komandu, pvz brose baskets tikrai pajegi nugalet ryt ir nesvarbu, kad esam Lietuviai turim zvelgt reliai.Tas pats ir su Armaniu, kuris tikrai yra pripildytas daug zvaigzdziu ir velnias zino kaip baigsis macas Kaune, aisku visi tikimes, kad optimistiskai Zalgiriui :) Na sekmes tau, seksiu si reitinga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Matai, reitingas sudaromas pagal rezultatus pademonstruotus per paskutinius turus. Realus pajėgumas pasimatys, kai baigsis pirmasis ratas. Tada, kai bus visi su visais bent po sykį sužaidę.

      Panaikinti
    2. Anonimiškas31/10/12 18:38

      Įdomu, aišku, paskaityti ir kitokią nuomonę. Netgi dešimtukas man labiau suprantamas nei to krepšinio naujienų portalo reitinge. Tik, gal ir ne mano reikalas, bet jau klaidų klaidelių(nežinau kur, tamsta, studijuojate, bet su Lietuvių kalba "nebaisiai"). O šiaip tęskite, paskaitysime

      Panaikinti
    3. Būčiau labai dėkingas, jei konkrečiais pavyzdžiais parodytumėte mano klaidas. Galbūt pavyks jų atsikratyti. :)

      Panaikinti
  2. Pirmiausia ne "Beškitaš", o Bešiktaš ((( net porą raidžių vietomis sumaišei :D :D

    Kas apie reiting. Įdomiai įšėjo, kad MdP i Oympiacos taip žemai, ir visa eilė silpnesnių klubų priekyje jų (Elan, Rytas, Olimpija, Prokom).
    Alba labai aukštą vietą užima. Gana žemai Ulkeris.
    Bus įdomu, kaip keisis reitingas kitą savaitę, ir ar atsidurs tam verti klubai keik aukščiau.

    Bet šiaip šaunuolis , keep it up!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui dėl "Bešiktaš", daugiau nedarysiu šios klaidos. :D

      Reitingas, matai, susidaro ne pagal komandų pajėgumą. Tam, manau, reiktų vertinti atskirai sudėtis, spręsti apie žaidėjus ir pan.
      Reitingas sudaromas pagal komandų rezultatus. O akivaizdu, kad MDP, kuri sugebėjo pralaimėti "popieriuje" silpnesniai "Alba" ir nusileido grupės favoritams, turėjo būti tokioje vietoje. :)

      Aiškus komandų pajėgumas turėtų išaiškėti sužaidus pilnai pirmą ratą. :)

      Be to, po šios savaitės pagal rezultatus pakoreguosime komandų lygius. Akivaizdu, kad "Olympiakos" neverti 3 lygio, o, minėtoji, Bešiktaš nusipelnė būti pakelti į antrąjį lygį. :)

      Panaikinti