penktadienis, lapkričio 02, 2012

View from the Bench: "Žalgiris" - "Emporio Armani"

D. Itoudis nagrinėja vakarykštes kauniečių bei madų sostinės komandų varžybas.
Šią savaitę, vienas geriausių Eurolygos specialistų, D. Itoudis, oficialiame lygos tinklapyje, nagrinėja Kauno "Žalgirio" ir Milano "Emporio Armani" varžybas. Pabandysime pateikti šiek tiek trumpintą vertimą žmonėms, kuriems sunkiau suprantama anglų kalba, tačiau domina, ką toks specialistas norėtų pasakyti apie varžybas. Išversime po vieną/du konkrečių situacijų vertinimus.
D. Itoudis - ilgametis Ž. Obradovič asistentas Atėnų "Panathinaikos" klube, iškovojęs keturis Eurolygos čempionų titulus. 
"Dar vienos itin įdomios Eurolygos varžybos, tarp nenugalėtų "Žalgirio" ir ambicingų "Emporio Armani" komandų. Varžybų nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis varžybų akimirkomis. Manau, kad visi 12 tūkst., "Žalgirio Arenoje" susirinkusių ar prie televizoriaus buvusių, žiūrovų, mėgavosi "aukštos klasės" žaidimu, taip kaip ir aš. Po tokių varžybų galima analizuoti labai daug dalykų. Pirmiausia, "Žalgiris", pradėdamas sezoną 3:0, buvo priversti pademonstruoti charakterį ir surasti kelią į pergalę. Būtent tai jie ir padarė, palikdami savo namų areną "nepaliestą". Milano komandai, tai buvo labai sunki užduotis, bandant atsigauti po kelių apmaudžių nesėkmių. Jie galėjo laimėti, taip pat, ir svečiai tikrai nusipelnė tokio šanso, taip žaisdami. Bet tai yra krepšinis ir pabaigoje gali būti tik vienas nugalėtojas. Bet turime sutikti, kad pats krepšinis, šiandien šventė pergalę."

"Pick & Pop" Broliukai (nežinantiems Pick & Pop reikšmės, apsilankyti čia)
"Pirmiausia, apžvelkime "Žalgirio" "pick & pop" puolimą, ypač dalyvaujant broliams Lavrinovičiams. Jei esate priešininkų gynėjas ir jūs norite kontroliuoti Lavrinovičius, turite būti pasiruošę tokiam puolimui. Abu broliai dažniausiai atakuoja "veidu į krepšį". Milanas pasirinko "forsuoti" kamuolį į vieną pusę ir, atsiradus būtinybei, susikeisti galutinėje stadijoje. Bet finale, broliai Lavrinovičiai kartu sumetė 19 taškų."
 "Pirmame epizode matome, kaip O. Lafayette pamatęs, kad I. Bourousis eina į pagalbą gynėjui, atmeta kamuolį Darjušui, kad šis mestų. Stebėkite, kaip P. Jankūnas "neria" po krepšiu, kol brolis atšoka prie tritaškio. Dalis sekundės ir pakankama atlikti šiam veiksmui."
Milano ankstyvas puolimas ir perdavimai per pusę aikštės
"Antras dalykas, į kurį svarbu atkreipti dėmesį, tai Milano puolimas, kuris labai gerai veikė rungtynių pradžioje. Per pirmą kėlinį italai įmetė 27 taškus, iš kurių 11 po greito puolimo arba pozicinių situacijų, ankstyvoje atakos  stadijoje. "Žalgiris" tam, jog sumažintų ankstyvų atakos taškų skaičių iki 5, dirbo  aktyviai dengdamasis jau nuo vidurio aikštės. Turiu pasakyti, kad man patiko Milano kamuolio vaikščiojimas tose situacijose. Jie atlikdavo 5-6 perdavimus tam, jog visiškai ištampytų gynybą, prieš nubausdami metimu. Privalome paminėti, jog italai pataikė 8/14 trit. metimų pirmoje pusėje ir tik 5/14 antroje."
"Kaip matome klipuose, aikštės perėjime, "Emporio Armani" rinkdavo taškus įvairiausiais būdais, pasitelkdami įvairiausius krepšininkus. Pavogę kamuolius jie operatyviai ir greitai eidavo į priekį, susikurdami situacijas lengviems metimams."
"Žalgirio" įžaidėjai 
"Trečias svarbus dalykas, į kurį turime atkreipti dėmesį, tai nuostabus Kauno komandos įžaidėjų pasirodymas. O. Lafayette ir I. Jaaber kartu surinko 28 taškus, puikiai atakuodami (6/8 dvit., 4/5 trit., 4/4 baud.), atidavė 4 rez. p. ir atliko tik dvi klaidas per abu. O. Lafayette surinko 17 taškų per mažiau nei 16 minučių!"
"Kaip matome, Oliver pradėjo varžybas greitu pagauk-ir-mesk metimu, kuriam situaciją sukūrė R. Kaukėnas. Atliko rezultatyvų perdavimą D. Lavrinovičiui prie tritaškio, puikiai perskaitęs gynybą. Nesusikalbėjus gynyboje D. Chiotti ir K. Langford pasiekiami lengvi taškai. Antroji pusė priklausė I. Jaaber. Pirmiausia, puikiai perskaityta situacija patenkant po krepšiu, kur po perdavimo pelnomi taškai. Atliekamas rezultatyvus perdavimas komandos draugui. Rungtynių pabaigoje susikūręs sau progą pataiko svarbų metimą paskutinę atakai skirto laiko sekundė. Tai buvo svarbus, vėlai prie komandos prisijungusio, I. Jaaber metimas, kuris leido likti Kauno "Žalgiriui" nenugalėtam šiame sezone. Abu šie įžaidėjai, kol kas, šiemet atrodo puikiai.

Tai tiek, iš Eurolygos specialisto D. Itoudis. Tikimės, kad mūsų vertimas jums tiko ir padėjo suprasti, ką norėjo pasakyti šis buvęs Ž. Obradovič asistentas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą