penktadienis, lapkričio 02, 2012

"Žalgiris" - "Emporio Armani". +/-

Šį vakarą "Žalgiris" pratęsė tai, kas paskutiniais metais atrodė neįmanoma - Eurolygos startas su keturiomis pergalėmis. Tačiau, nedaug trūko, jog ši serija galėjo ir nutrūkti, kas vos nenuskandino? Kokie išryškėję kauniečių pliusai? Bandysime atsakyti į šiuos ir kitus klausimus. Verta paminėti, kad po šios pergalės kauniečiai mūsų reitinge ir toliau išliks pirmi - prie jau turimų 12,4 balo prisidės dar (2+0,5+0,5+1,1) ir turėdami 16,5 neabejotinai įsitvirtins viršūnėje. Taip pat, šios varžybos įtakos, jog "Žalgiris" bus pakeltas į 3 lygį. Dėl atkaklaus žaidimo ir turimų dviejų pergalių, italų lygį, kol kas, paliksime ties 3.


  • Kas vos nepražudė "Žalgirio"?
Pirmiausia, dėmesį reikia atkreipti į taip giriamos kauniečių gynyboje esančią spragą - priešininkams leidžiama išmesti per daug tritaškių (vid. varžovai išmeta - 23,8). Laimei, iki šiol vykusiose varžybose nei viena komanda neatakavo didesniu nei 28% taiklumu. Tačiau, susidūrus su "Emporio Armani" komanda, kuri pataiko tritaškius 48% taiklumu, leisti jai išmesti 28 tritaškius yra pavojinga. Kauniečių gynyba arčiau krepšio uždarant varžovus į "dėžutę" tikrai veiksminga, bet dažnai paliekama erdvė tritaškiams metimams. J. Plazai reikia ne juokais sunerimti, nes vienintelė komanda, kuri tritaškius meta geriau už italus yra "Andalou Efes" - kitos savaitės mūsų varžovė (52% trit. pataikymas). Tad žaidžiant išvykoje, leisti tokiai snaiperių komandai įsimėtyti, kitą savaitę, mus gali pražudyti.


Taip pat, reikia atkreipti dėmesį, kad Kauno klubui labai sunku "įsivažiuoti" rungtynių pradžioje. Per pirmą kėlinį praleisti 27 taškai yra, išties, per daug. Galbūt, tai senų žaidėjų problema. Startinio penketo amžiaus vidurkis šiandien - 31 metai, kas krepšinyje jau yra nemažai. Gal verta paeksperimentuoti, sekančiose VTB varžybose su Klaipėdos "Neptūnu", leidžiant jaunesnį penketą ir vis po vieną prijungiant vyresnius, kad šie apšiltų? Tiesiog pamąstymas, kaip "išsigydyti" nuo prasto starto.

  • Teigiami dalykai
Pirmiausia - MARKO POPOVIČIUS "IŠRAŠĖ" PIRMĄ "STOGĄ" SAVO EUROLYGOS KARJEROJE! :) (ne taip liūdna nutraukus tritaškių seriją)


I. Jaaber - tai dėl ko lengviau užmiršti M. Kalnietį. (Euroleague photo)
Taip pat, galima drąsiai teigti, kad ir kaip būtų liūdna ir nesmagu, bet M. Kalniečio "Žalgiryje" nepasigendama. Žinoma, visi prisimena, tai, koks Mantas buvo "saviakas" ir artimas sirgaliui, bet vietoje jo atėjęs I. Jabber yra žymiai naudingesnis. Pirmiausia, kai kamuolys Ibby rankose kažkaip viduje ramiau, kad jį ir užspaudus, kamuolį jis greičiausiai išlaikys. Antra, ką išskiria, kai kurie treneriai - Mantas per daug imdavo žaidimą "ant savęs", neleisdavo komandos draugams pajusti varžybų ritmo. Kalnietis nebuvo nei tikras įžaidėjas, nei gerai jautėsi kitose pozicijose, kas turbūt yra jaunystės trenerių nuopelnas. Tuo tarpu, komandos naujokas tikras įžaidėjas. Nesvarbu ar aikštelėje I. Jabber, ar O. Lafayette, žaidimas tvarkingas, nėra padrikų veiksmų.


Tiek įžvalgų šį vakarą iš "Eurolygos reitingo". Sveikinimai visiems, žaliai baltiems. :) ir sėkmės rytoj kitai Lietuvos komandai - Vilniaus "Lietuvos Rytui". :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą