antradienis, lapkričio 06, 2012

Voices: Frankie Sachs apie šios savaitės varžybas

Toliau, tęsiame įdomių, Eurolygos oficialioje svetainėje esančių, straipsnių vertimą. Šią savaitę stipriausios seno žemyno lygos svetainėje įžvalgomis dalinasi Frankie Sachs. Verta paminėti, kad šis krepšinio žurnalistas save išskiria, kaip vienu iš keleto žmonių, kurie matė geriausius šio dešimtmečio Eurolygos lemiamus metimus. Vienas jų, iš praėjusio sezono finalinių varžybų, kai G. Printezis padovanojo čempionų titulą "Olympiakos" komandai. Kitas - kiek skaudesnis lietuviams.. 2004 metų lemiamos TOP16 varžybos tarp Tel Avivo "Maccabi" ir, A. Sabonio atstovaujamo, Kauno "Žalgirio.. Manau, daugiau priminti nieko nereikia. :) Taigi, įdomu, ką šis apžvalgininkas galvoja apie ateinančios savaitės varžybas. Mūsų variantas, kaip visada, šiek tiek pakeistas, supaprastintas, bet netrumpintas - mintis išlieka ta pati. :)

"Eurolygos varžybų įvairumas, vėl bus matomas šią savaitę, kuomet dvylika varžybų vyks vienuolikoje skirtingų šalių bei aštuoniuose šalies sostinėse. Laimei, daugumą šių varžybų bus galima stebėti gyvai. Anksti prasidedančios ketvirtadienio varžybos leis pamatyti bent po pusę ketverių varžybų. Penktadienį situacija panaši. Dabar belieka apsispręsti, kurias varžybas stebėti..."

Malonioji D grupė

"Būtų apmaudu jei nepradėčiau savo apžvalgos nuo D grupės rungtynių tarp Maskvos "CSKA" ir Barselonos "Regal Barcelona". Jau vien komandų reputacija ir žvaigždžių jėga, padaro tai reginiu dėl kurio galima varvinti seilę. Pridėkime tai, jog abi komandos šį sezoną dar nėra pralaimėjusios Eurolygos varžybų ir, tai tampa dar viena priežastimi nepraleisti šio mačo. "Regal Barcelona" centras E. Lorbek žais prieš savo buvusią komandą, o faktas, kad abi komandos paskutinį kartą buvo susitikusios finaliniame ketverte prideda papildomos vertės. Bet aspektas, kurį norėčiau pasirinkti nagrinėjimui, būtų gynyba. Tai yra dvi geriausiai besiginančios komandos ir tai, kaip jos puola, daug nupasakoja apie galingas sudėtis. Barselonos komanda, kuri, praėjusiais metais, pasiekė mažiausiai praleistų taškų rekordą, sėkmingai, tai daro ir šiemet (vid. 62,8 pral. tšk.), bet dabar jiems reikės susitikti su rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju - S. Weems. Savo debiutiniame sezone, prieš "Regal Barcelona", jis pelnė 17 taškų, tačiau suklydo 5 kartus, kuomet "Žalgiris" pralaimėjo Barselonoje 94:80. Katalonų klubas, taip pat, yra mažiausiai prasižengianti Eurolygos komanda, tuo tarp, vienas geriausių turnyro centrų, N. Krstič yra daugiausiai baudų metantis krepšininkas. "CSKA" yra antroje vietoje po "Regal Barcelona" pagal praleistus taškus (vid. 67,3) ir Maskvos komanda yra pirmaujanti pagal blokus (vid. 4.3). Būtų per daug drąsu prognozuoti, kaip žais, elitinių trenerių E. Messina ir X. Pascual, auklėtiniai ir kas nulems rungtynių baigtį, bet drįstu prognozuoti, kad tai pamatysime elitinio lygio varžybas. Šį mačą pamatyti yra būtina"

C grupės staigmena 

"Dvi "karščiausios" Eurolygos komandos sėdi šalia arba arti viršunės C grupės lentelėje.. Ir tai, turbūt, ne tos dvi komandos, kurių galėjote tikėtis prieš sezoną. Bet išankstinės nuomonės neturi jokios įtakos tam, kas vyksta aikštelėje. Kauno "Žalgiris" yra pirmas C grupėje su rezultatu 4:0, o Stambulo "Anadolu Efes" yra sekantis po trijų iš eilės pergalių, kurios laimėtos bendru 57 taškų skirtumu. Ką šios komandos turi bendro? Pirmiausia, patirtis. Vienintelis "Žalgirio" žaidėjas, neturintis Eurolygos patirties, yra atsarginis komandos centras J. Foote, kuris yra praleidęs laiko Tel Avivo "Maccabi" komandoje, nors ir žaidė tik Izraelio lygoje. "Anadolu Efes" stovykloje toks yra B. Batuk, kuris, kol kas, žaidė tik pirmoje savaitėje. Bet turbūt dar svarbesnis faktorius yra komandos vidinė atmosfera. Kauniečiai paskyrė visas pastangas tam, kad surinktų geriausius Lietuvos žaidėjus, žaidusius užsienyje, kartu į Kauną. Tai vasaros pirkiniai - R. Kaukėnas ir broliai Lavrinovičiai. Turkai pasirinko kiek kitokį kelią, nusipirkdami super-žvaigždę J. Farmar, kuris iškart prisijungė prie buvusio komandos draugo S. Vujačič ir, praėjusios savaitės pirkiniu, koledžo komandos draugu, J. Shipp. Naturalu, kad yra dar daugiau faktorių nulėmusių šių komandų sėkmę, nei šie du dalykai - kaip mes, vienu ar kitu atveju, pamatysime penktadienį Stambule - bet vienas dalykas aiškus.. Komandos vidinė dvasia ir patirtis labai prisideda prie komandos rezultatų."

Ar minėjau, praėjusią savaitę, kad šie metai - "Įžaidėjų metai"?

"Šioje skiltyje, aną savaitę, išskyriau dominuojantį, kelių įžaidėjų, žaidimą ir kaip, tai formuoja veiksmus aikštelėje jau nuo sezono pradžios. Tiesą sakant, vienokiu ar kitokiu atveju, išskyriau 9 įžaidėjus. Negaliu pasakyti, kad Barselonoje žaidžiantis, M. Huertas, ar Sienos įžaidėjas, B. Brown, yra geri žaidimo skaitytojai, bet jie įrodė, kad sudarant pajėgiausių įžaidėjų sąrašą, juos įtraukti būtina. Huertas pasiekė asmeninį rekordą Eurolygoje pelnydamas 24 taškus (pataikydamas 6 iš 7 tritaškių), o Brown pagerino jo rezultatą pelnydamas 34 taškus - geriausias rezultatas šiemet - ir pakartojo Eurolygos rekordą - 15 išprovokuotų pražangų. Taigi, kur matome geriausių Eurolygos įžaidėjų akistas penktąją savaitę? VISUR. B. Brown bandys pakartoti savo neprilygstamą pasirodymą varžybose prieš, rezultatyvių perdavimų lyderio, J. Blassingame, atstovaujamą "Asseco Prokom". M. Huertas susitiks su,  buvusiu Eurolygos MVP, M. Teodosič, rungtynėse prieš "CSKA", D. Diamantidis, atstovaujantis Atėnų "Panathinaikos", kovos prieš, Maskvos sr. "Khimki" atakų organizatorių, Z. Planinič. Ir galiausiai, naudingiausias turnyro žaidėjas, J. Farmar susitiks su "Žalgirio" duetu - O. Lafayette ir I. Jaaber."

Eurolygoje, gali vėl aplankyti namus...

"Šios savaitės žaidėjų sąrašą, kurie žaidžia prieš buvusius klubus, pradėsime nuo Madrido "Real" aukštaūgio M. Begič, kuris žais prieš komandą, kurioje debiutavo Eurolygos turnyre, Liublijanos "Union Olimpija". M. Begič, pirmiausia, pasirašė sutartį su Liublijanos klubu būdamas 16, iki tol jis žaidė šios ekipos rezervinėje sudėtyje ir buvo skolinamas, grįžęs į šią komandą 2007 metais, jis padėjo iškovoti šiai ekipai du iš eilės Slovėnijos lygos titulus. Kitas, prieš tai jau minėtas, B. Brown susitinka su komanda, kurioje taip pat pradėjo savo Eurolygos karjerą - Gdynės "Asseco Prokom". Vis tik, B. Brown žaidė tik pusę sezono su 2010 metų Lenkijos čempionais. E. Lorbek buvo laikomas aukščiausios klasės talentu, kuomet, 2008 metais, pasirašė sutartį su "CSKA" ir pradėjo dirbti su E. Messina. Tai buvo jo persilaužimas, nes vėliau jis buvo įtrauktas į antrąjį geriausių žaidėjų penketą. Stambulo "Anadolu Efes" fanai pamatys net du, buvusius savo komandos, žaidėjus - Žalgiriui atstovaujančius, M. Popovič, žaidusį 2005-2006 metų sezone, kuomet buvo, dabartinio turkų trenerio, O. Mahmuti auklėtinis bei, E. Kuqo ir K. Gonlum, komandos draugas. Tuo tarpu, O. Lafayette praleido antrąją sezono pusę "Anadolu Efes" sudėtyje.

Nusiimu kepurę prieš M. Popovič

"M. Popovič, tiesiog neįtikėtina, 39 rungtynių serija, kuriose jis pataikydavo bent po vieną tritaškį, nutrūko. Vis tik, tai neįvyko dėl trumpo žaidimo laiko: kroatas išmetė 5 tritaškius, tačiau nei vienas nepasiekė tikslo. Jo serija, trukusi keturis metus, nusipelno aplodismentų. Tik vienas žaidėjas, gali pasivyti Marko, jau šį sezoną... "Panathinaikos" žaidėjas, D. Diamantidis pataikė bent vieną tritaškį, jau 20 varžybų iš eilės. Kitas, paminėjimo vertas, yra B. McCalebb, kuris, jau 20 paskutinių varžybų, pelno dviženklį taškų skaičių. Kalbant apie komandų serijas, "CSKA" namie jau nėra pralaimėjusi 14 varžybų iš eilės Barselonos komandai. Taip pat, prie rekordo artėja M. Batiste, jau sekančiose varžybose išsilyginsiantis su N. Vujačič bei D. Marconato, dešimtoje vietoje, pagal sužaistas Eurolygos varžybas - 192. Jei neužklups traumos, jis šį sezoną gali pakilti iki septintosios vietos." 

FRANKIE SACHS, EUROLEAGUE.NET

Tikimės, kad mūsų vertimas jums buvo priimtinas ir suradote jums įdomios informacijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą