ketvirtadienis, lapkričio 22, 2012

"Regal Barcelona" - "Lietuvos rytas"

R. Seibutis toliau įrodinėja aukštą klasę. Fotogr.: J. Tomašiūnas
Nors "Lietuvos rytas" šį vakarą ir pralaimėjo, triuškinančiai 90:66, tačiau Vilniaus fanai turi kuo džiaugtis. Nežinia, ar čia D. Adomaičio nuopelnas, ar Vilniaus komandai nemato kitos išeities, tačiau pokyčiai, kurie buvo atlikti šiose rungtynėse leido tris kėlinius garbingai priešintis "Barcelona" komandai. Taip pat, pateikiame dar kelis pastebėjimus.

  • Naujasis R. Seibučio amplua
Kadangi, visos komandos, ruošdamosi savo žaidimą prieš vilniečius, dažniausiai akcentuoja R. Seibutį ir gynybą prieš jį (nes jei uždengi jį, uždengi visą komandą), šiandien pamatėme gudrybę, kurios "Barcelona" nesugebėjo iškart perprasti. Kiek keistai atrodė, kai R. Seibutis buvo tepelnęs tik du taškus, o "Lietuvos rytas" pirmavo prieš nei vieno pralaimėjimo Eurolygoje nepatyrusią komandą. Šis fyntas, gal nėra kažkoks įspūdingas (kitaip vargu ar jį pastebėčiau :) ), bet jo esmė, leisti žaidimą kurti R. Seibučiui. Tie patys prasiveržimai, tačiau sudvigubinus gynybą, atmetamas kamuolys. Situacijos, kuriose Renaldas dažniausiai atakuodavo, o priešininkai puldavo jį stipriau dengti, dabar tapo situacijomis, kuriose gynėjas sukuria situacijas kitiems. D. Maskoliūnas teigė, kad D. Adomaičio užduotis - pagerinti puolimą. Tai ir matėme, Seibučiui nesugebant užpulti, taškus pelnyti sugebėjo ir kiti. Tai, manau, ir lėmė, kad daugiau nei tris kėlinius vilniečiai su, kol kas, geriausiai atrodančia Eurolygos komanda žaidė kaip lygūs su lygiais. Tad antrame rate, galima tikėtis daugiau nei vienos pergalės. :)

Norėčiau pridėti, kad tai kažkiek priminė laiką, kai R. Kurtinaitis pastatė Ch. Eidson į įžaidėjo vietą. Buvo kiek nestandartinis sprendimas, bet pasiteisino. Manau, pasiteisintų ir šiuo atveju, nes, kol kas, abu Vilniaus komandos įžaidėjai dažnai primena atakuojančius gynėjus, nei įžaidėjus. Būtent R. Seibutis vienintelis komandoje turi įgūdžių ir pakankamą krepšinio IQ, kurį galėtų panaudoti kurdamas situacijas komandos draugams.
  • Š. Jasikevičius...
Šiaip pastebėjimas, jog šis krepšininkas, taip pat, stipriai prisidėjo, per savo šešias minutes (!!!), prie to, kad didžiąją rungtynių dalį vilniečiai lygiai kautųsi su katalonais. Per šešias minutes keturios klaidos, -2 naudingumo balai. Gal negražu kapstytis ir išklysti iš Eurolygos ribų, bet... Kai prisimeni kiek laiko šis žaidėjas gaudavo Lietuvos rinktinėje, klausimų, iš kur prasti rezultatai, nekyla. :)
  • Fizinis parengimas
Pirmoje rungtynių dalyje vilniečiai užtikrintai laimėjo kovą dėl lentos (lyg 9:18), tačiau rungtynių pabaigoje pralošė šią kovą 28:22. Iš pradžių kaip liūtai kovoję "Lietuvos ryto" aukštaūgiai, antroje pusėje vėl tapo tais pačiais, D. Maskoliūno žodžiais, žiemos miegui besiruošiančiais meškinėliais. :) Dėl to, neabejotinai kaltinti žaidėjai turėtų patys save (prisiminkime, koks meitelis į Lietuvą atvyko D. Ivanov) bei fizinio parengimo treneriai, kurių dėka, po dvidešimt minučių palošiantys aukštaūgiai, vos pavelka kojas. 

Nors, tuo pačiu, aukštaūgiai (L. Radoševič, M. Katelynas, D. Ivanov, P. Samardžinski) ir įžaidėjai  (J. Blūmas, N. Nedovič) vieninteliai surinko pliusinius naudingumo balus. Likusieji žaidėjai sėdi su minusiniais balais. Iš to, ir peršasi išvada: jei įžaidėjai naudingi, tačiau, komanda pralošia tokiu skirtumu, reiškiasi, įžaidėjų funkcijos jie nelabai atlieka (3 rez. p., 3 kl. per abu). Aukštaūgiai statistiką susirinko rungtynių pradžioje, pabaigoje, kai per 3-4 kėlinius nusiėmė, visa komanda, 4 (!!!) kamuolius, apie jų nauda irgi sunku, ką bepasakyti.


Tai tiek. Laukiame geresnio pasirodymo Lietuvai iš Kauno komandos. Kaip visada, laukiame jūsų pastebėjimų apie mano rašliavą, kritikos. :)

2 komentarai:

  1. Anonimiškas23/11/12 00:30

    Jau ne pirmuose rungtynėse Lietuvos Rytas leidžia varžovams pabėgti antroje rungtynių pusėje. Galbūt tikrai fizinis pasirengimas, galbūt trenerių štabo patirties stoka ir nesugebėjimas prisitaikyti prie pasikeitusio varžovų žaidimo. Bet kuriuo atveju, tai tik rodo, kad komanda potencialo turi, tačiau jo iki galo neišnaudoja, taip pat trenerių štabo papildymas atnešė teigiamų vėjų komandoje.

    Taip pat nereiktų pamiršti, jog Barselona šiandien iš 2 taškų zonos atakavo beveik 82% taiklumu, o tai apskritai yra 4 geriausias rezultatas Eurolygos istorijoje.

    Komandai liko 3 rungtynės, 2 iš jų išvykose, prieš ypač sirgalių aktyviai palaikomas komandas. Kaip bebūtų gaila, nemanau, kad Lietuvos Rytas yra pajėgus laimėti visas likusias rungtynes ir iškopti į top16. Žinoma, reiktų skaičiuoti teoriškai, ar pakaktų 2 pergalių, bet manau atsakymą į šį klausimą turėsim jau kitą savaitę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, del Seibucio tai manau cia perlenktas nuopelnas:). O va kad Jasius prisidejo prie to Barcos nuopolio tai faktas. bet buvo "nubaustas" ir daugiau nebezaide. Gerai, kad jo nera Zalgiryje. amzius yra amzius (tas netaikytina Sabui)

    AtsakytiPanaikinti