trečiadienis, lapkričio 21, 2012

M. Gelabale interviu

"Žalgirio" šios savaitės žudikas - M. Gelabale
Karts nuo karto, surandame, kas mūsų nuomone, būtų įdomu išvertimui iš oficialaus Eurolygos tinklapio. Šią savaitę akį patraukė, Kauno "Žalgiriui" 23 taškus įmetusio, 10 kamuolių atsikovojusio ir 30 naudingumo balų surinkusio, M. Gelabale interviu. Pateikiame jo vertimą.



- Pirmiausia, "Cedevita" sezoną pradėjo 0:4. Kas pasikeitė į gerąją pusę nuo to laiko, jog iškovojote dvi pergales?
- Manau, kad patobulėjome kaip komanda, pradėjome labiau savimi pasitikėti. Dabar vieni apie kitus žinome daugiau, turime daugiau Eurolygos patirties.

- Nugalėjote Kauno "Žalgirį", po dviejų pratęsimų, 108:106, vienose iš gražiausių šio sezono varžybų. Kaip sugebėjote juos nugalėti?
- Atrodo, pirmąsias varžybas pralošėme 28 taškais. Buvo labai sunku, nes nemanėme, kad galime kam nors pralošti, tokiu skirtumu. Siekėme revanšo ir tai mums padėjo. Žinojome, kad "Žalgiris" gera komanda ir iki tol, dar nebuvo pralošusi. Tai šią pergalę padarė dar geresne, žinojome, jog galime laimėti.

- Jūs, taip pat, žaidžiate labai gerai. Gal net geriau nei, kas nors tikėjosi. Kas lėmė tokį gerą jūsų žaidimą?
- Visi šioje komandoje man pridėjo labai daug pasitikėjimo savimi. Daug šnekamės prieš, per ir po varžybų. Kiekvienas žino savo vietą komandoje ir su ja sutinka. Tai labai padeda.

- Prieš šias dvi pergales, jūs taip pat vos išvykoje nenugalėjote, titulą ginančių, "Olympiakos" krepšininkų. Ar tai buvo tas lūžis šiame sezone?
- Manau, taip. Žaidėme gerai ir žinojome, kad sekančios dvi varžybos bus namie. Žinojome, kad jei vos nenugalėjome graikų išvykoje, namie galime įveikti, bet ką. Mūsų tikslas tobulėti kaip komandai, kiekvienose varžybose ir, manau, kol kas, tai sekasi. Negalvojame, kad galime laimėti Eurolygą, bet dar keletą varžybų - būtinai. Žinome, kad rungtynės prieš Milano ir Vitorijos komandas bus labai svarbios.

- Šią savaitę kaip tik susitinkate su Milano komanda. Ką apie juos galvojate ir, ką turite padaryti, jog laimėtumėte?
- Tai labai talentinga komanda. Rungtynėse Zagrebe laikėmės 33 minutes. Dabar turėsime žaisti dar geriau, kad juos nugalėtumėme. Turime geriau gintis, o kas svarbiausia, tokiose varžybose, turime atsikovoti daugiau kamuolių. Jei laimėsime lentą, turėsime gerą šansą laimėti.

- Tai pirmasis tavo Eurolygos sezonas po 2005-2006 metų. Kaip nuo tada pasikeitė turnyras?
- Asmeniškai, didžiausias skirtumas, atrodo, dideli žaidėjai. Dabar dauguma jų pataiko iš toli! Daugybė komandų žaidžia pick-and-pop, tad pastoviai turime būti tam pasiruošę. Daugiau, mažai kas pasikeitė. Visos komandos konkurencingos ir pasiruošusios žaisti.

- Kiek neįprasta matyti prancūzą Kroatijoje. Ar galvoji, kad atneši kažką prancūziško į šią šalį?
- Savotiškai, taip. Čia žaidžiamas labiau kontaktinis krepšinis. Žaidžiu trečiu numeriu ir dauguma mano pozicijos žaidėju yra aukštesni, gali žaisti ketvirtu numeriu. Prancūzijoje, šioje pozicijoje, žaidėjai žemesni, taigi sunku žaisti prieš aukštesnius žaidėjus. Štai kodėl čia šiek tiek sunkiau žaisti. Bet galų gale, vis tiek, krepšinis yra krepšinis. (juokiasi)

- Kaip tau patinka Zagrebas ir žaidimas "Cedevita" komandoje?
- Miestas šaunus, nors ir gyvenu čia tris mėnesius bei daug keliauju. Gyvenu miesto centre, kas atitinka mano būdą. Ši miesto dalys didelė ir yra daug parduotuvių. "Cedevita" yra puiki organizacija, besirūpinanti savo žaidėjais.

- Žinant kokia ambicinga yra "Cedevita", kaip svarbu jums patekti į TOP-16?
- Tai būtų maloni staigmena, ypač po prasto starto. Tereikia žaisti taip, kaip žaidėme paskutines kelias varžybas. Svarbiausia, kad patektumėme čia kitais metais, turėdami daugiau patirties. Turime gerai pasirodyti Adrijos lygoje bei vietiniame čempionate. Aišku, kausimės dėl to, kad nustebintumėme, kai kuriuos žmones, patekdami į TOP-16.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą