trečiadienis, lapkričio 07, 2012

Bwin bukmekeriai prognozuoja. Week 5: Day 1. (+trenerių komentarai)

Tęsiame kiekvienos savaitės bwin.com sudaromų "kofų" apžvalgą bei pateikiame savo prognozes. Praėjusią savaitė "Eurolygos reitingas" iš 12 varžybų suklydo 2. Patriotiškiems jausmams nugalėjus, prognozė dėl "Lietuvos ryto" pergalės buvo neteisinga bei po sunkių varžybų laimėjo "Unicaja", o ne "Alba". Šią savaitę tikimės, kad seksis geriau. :) Pateikiame rytojaus varžybų spėjimus pagal 2012.11.07. Taip pat rasite ir trenerių komentarus iš oficialaus Eurolygos puslapio.


Maskvos "CSKA" - (1.42 : 2.90) - Barselonos "Barcelona"

Ko gero, įdomiausios šios savaitės varžybos, kuriose susitinka dvi nenugalėtos komandos, paskutinį kartą susitikusios, praėjusio sezono FINAL4. Praėjusią savaitę, neabejotinai būčiau davęs pergalę katalonų klubui. Tačiau, po pirmojo pralaimėjimo šį sezoną (VTB lygoje, "Žalgiriui"), "CSKA" žaidimas pradėjo kilti - Turkijoje užtikrintai įveiktas "Bešiktaš" klubas, Rusijos lygoje, be didesnių problemų įveiktas, iki tol, be pralaimėjimų žengęs Sankt Peterburgo "Spartak". Tuo tarpu, sunkiai "Partizan" įveikusi "Barcelona", savaitgalį, Ispanijos lygoje, pralaimėjo buksuojančiai "Caja Laboral" komandai. Pridėjus faktą, kurį išskyrė F. Sachs, kad "CSKA" namie nėra pralaimėjusi katalonams 14 kartų iš eilės, šiose, sunkiose prognozuoti, varžybose, sutariame su bukmekeriais.
E. Messina ("CSKA") komentaras:
"Šias varžybas pasitinkame po puikios pergalių savaitės ir produktyvaus darbo treniruotėse. Mes tobulėjame ir tikimės, kad galėsime žaisti, kaip lygūs su lygiais, su viena geriausių žemyno komandų, pretendente į Finalinį ketvertą. Savo žaidimą grįsime gynyba ir kamuolio judėjimu, išlaikydami balansą atakoje. Tikiuosi, fanams patiks šios varžybos."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Maskvos "CSKA".


Vilniaus "Lietuvos rytas" - (1.62 - 2.30) - Stambulo "Bešiktaš" 

Keistas, bukmekerių spėjimas. "Lietuvos rytas", šį sezoną, atrodo tragiškai, o vienintelis išsiskiriantis R. Seibutis, rungtynėse su vokiečiais, patyrė menką traumelę, dėl kurios praleido LKL dvikovą, ir ši, vis tiek, gali atsiliepti. Tuo tarpu, "Bešiktaš" krepšininkai šį savaitgalį atkakliai priešinosi, kitai to paties miesto komandai, "Fenerbache Ulker", pralaimėdami 83:74. Nemanau, kad vilniečiams padės ir, šiemet apytuštė, "Siemens arena". Vilniečių laukia dar vienas pralaimėjimas.
D. Maskoliūno ("Lietuvos rytas") komentaras:
"Stengsimės gintis taip, kad neišsiskirtų nė vienas varžovų krepšininkas ir netaptų tamsiuoju arkliuku. „Bešiktaš“ komandoje, išskyrus Gašperą Vidmarą, kiekvienas gali pataikyti tritaškius. Jiems trūksta disciplinos, bet mūsų laukia sunkios rungtynės. Turkai pralaimėjo du Eurolygos susitikimus paeiliui, suklupo principiniame mūšyje su Stambulo „Fenerbahce Ulker“. Todėl varžovai atvažiuos pikti, greiti ir įsiutę. Laukia sunkus darbas, bet manau, kad esame pasiruošę laimėti. "
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Stambulo "Bešiktaš"



Šalono "Elan" - (2.45 : 1.45) - Malagos "Unicaja"

Pati neįdomiausia, B grupė, kur viskas daugmaž aišku (netikėtas nebent "Montepaschi" žaidimas). "Rezervuotą" antrąją vietą turinti Malagos "Unicaja", manau, tikrai iškovos pergalę. Nors ir pralaimėjo savaitgalį, praėjusiais metais Eurolygoje žaidusiam, Bilbao "Gescrap" klubui, esu įsitikinęs, kad Šalono komandai tai tik ne į naudą. 
J. Repeša ("Unicaja") komentaras:
"Negalime užmiršti šio savaitgalio pralaimėjimo, tai bus gera pamoka mums. Mačas prieš Šalono komanda mums svarbus tuom, jog norime, kuo anksčiau užsitikrinti vietą TOP-16. Tai nebus lengvos varžybos, nes čia Eurolyga. Paskutinės trys mūsų pergalės, buvo pasiektos sunkiai ir daugumą varžybų galėjome pralošti, net, kai dominuodavome 30 minučių. Šalono komanda žaidžia tipinį prancūzišką krepšinį: greitą, atletišką ir labai fizišką. Mes turime kontroliuoti varžybų tempą tam, kad to išvengtumėme. Jei leisime jiems lengvai pelnyti taškus, bus labai sunku laimėti. Jie turi gerų žaidėjų, tad privalome gerai pasiruošti."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Malagos "Unicaja"



Kantu "Mapooro" - (2.75 : 1.45) -Stambulo "Fenerbache Ulker"

"Fenerbache Ulker", kaip jau minėjome, Turkijos čempionate nugalėjo, neblogą žaidimą demonstruojančią, Stambulo "Bešiktaš". Praėjusią savaitę, turkai pasiekė itin svarbią pergalę dėl vietos lentelėje, nugalėdami Atėnų "Panathinaikos". Tuo tarpu, italai stebuklų nedemonstruoja, didelis pasiekimas - pakilo į trečią Italijos lygos turnyrinės lentelės vietą. Tačiau, turkams, ši komanda, tai lengvas grobis. 
A. Trinchieri ("Mapooro") komentaras:
"Fenerbache Ulker" pradėjo šį sezoną su tikslu, pasiekti bent Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Šį sezoną jie sudarė itin gerą sudėtį. Jie turi vieną geriausių talento ir patirties mišinių Europoje. Žaidimas centre yra jų didžiausia stiprybė. Andersen, Batiste, McCalebb, šios pavardės nereikalauja papildomų komentarų. Prijungę jaunus žaidėjus, tokius kaip Preldzič, Karaman ir Bogdanovič, kurie įrodo esantys aukštos klasės. Jie bando apsiprasti su nauja trenerio Pianigiani krepšinio filosofija. Tad tikimės, kad turkai atvyks norėdami įrodyti, kad stipriai tobulėja."
S. Pianigiani ("Fenerbache Ulker") komentaras:
"Iki dabar atlikome gerą darbą Eurolygoje, jei galvoji, kad turime naują komandą su daug problemų ir traumų. Bet dabar, mes privalome būti pastovūs visose varžybose ir mes žinome, kad Kantu yra viena sunkiausių vietų žaisti dėl komandos pajėgumo ir fanų arenoje. Jie žaidžia gerą krepšinį, įdėdami daug jėgų gynyboje. Bus šaunu pamatyti, ar galime dėti dar vieną žingsnį šiame sezone. Žinoma, privalome būti susikoncentravę visas 40 minučių ir neleisti jiems kontroliuoti varžybų tempo."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Stambulo "Fenerbache Ulker"



Berlyno "Alba" - (3.00 : 1.40) - Tel Avivo "Maccabi"

Na, dar vienas lengvas pasivaikščiojimas žydams. Šie šluoja visus, visur. Nors ir turi, kiek netikėtą, pralaimėjimą Izraelio lygoje, bet visos kitos jų pergalės, daugiau nei užtikrintos. Berlyno klubas, kuris, mano nuomone, galėjo tapti juoduoju arkliuku, nepanašu, kad gali nugalėti bent kiek stipriau atrodantį klubą.
S. Obradovič ("Alba") komentaras:
"Žaisti, prieš vienus iš turnyro favoritų, mums bus puikus išbandymas. Būnant mačius, kaip "Maccabi" žaidė Šalone, negali tikėtis, kad jie turės problemų žaisdami išvykoje. Net ir Malagoje, jie žaidė įspūdingai. Bet mes turėtumėme mažiau galvoti apie juos ir daugiau galvoti apie savo žaidimą, kuris dar turi daug vietos, kur tobulėti. Mes pasimokėmė iš savo klaidų, kurias darėmė praejusią savaitę Malagoje. Turime išmokti išvengti apmaudžių nepataikymų iš po krepšio ir klaidų lygioje vietoje. kas mums kainavo pergalę. Tai, aišku, patirties stoka. Galėjote matyti aną savaitę, jog daugumai mūsų žaidėjų, tai pirmasis sezonas Eurolygoje. Galų gale, po dviejų pralaimėjimų išvykoje, mes labai džiaugiames galėdami vėl žaisti prieš savo fanus. Tikiuosi, kad tai padės mums pasipiriešinti "Maccabi" komandai."
D. Blatt ("Maccabi") komentaras:
"Berlynas yra puiki vieta žaisti, problema ta, kad "Alba" tampa puikia komanda, žaisdama namie. Jie išlošė dvi namų varžybas, žaisidama prieš vienas geriausių Eurolygos komandų. Tai nebus lengvos varžybos, bet mes norime laimėti ir važiuojame ten būtent to."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Tel Avivo "Maccabi"



Milano "Emporio Armani" - (1.62 : 2.30) - Pirėjo "Olympiakos"

Įdomiai atrodančios rungtynės, dėl komandų pavadinimų, ne tiek, dėl rezultatų. 3 ir 4 C grupės komandos kovoja dėl aukštesnės vietos grupėje, Milano klubas praėjusią savaitę nusileidęs Kauno "Žalgiriui" ir graikų komanda, vos išplėšusi pergalę prieš Zagrebo "Cedevita". Suformulavus sakinį šitaip, atrodo, tikrai ne pačios įdomiausios varžybos. Italijos lygoje, "Emporio Armani" klubas sėdi septintoje vietoje, savaitgalį vos įveikęs, kitą Eurolygos klubą, Sienos "Montepaschi". Tuo tarpu, "Olympiakos" klubas įsitaisęs pirmoje Graikijos lygos vietoje. Deja, Eurolygoje G. Bartzokas auklėtiniai yra visiškai kitokie žmonės, nei tie, kurie prieš dvi savaitės šalies lygoje, įveikė Atėnų "Panathinaikos". Tuo tarpu, Milano klubas Eurolygoje demonstruoja labai gerą krepšinį ir praėjusią savaitę, vos nepasiekė pergalės Kaune. Todėl, prognozuoti yra labai sunku, bet, manau, jog nugalės atsigavimo požymius rodantys italai, o ne žemyn besiridenantys graikai.
S. Scariolo ("Emporio Armani") komentaras:
"Mums tai bus lyg finalinis ketvertas. Turėjome tik dvi dienas pasiruošti ir atsigauti po paskutinių varžybų Italijoje, tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tam, kad galėtumėme žaisti su "Olympiakos". Esame patenkinti savo pergale prieš "Montepaschi", kuris buvo stiprus priešininkas. Stipriai pagerinome savo gynybą ir kovą dėl atšokosių kamuolių, žvelgiant į paskutines varžybas. Ši pergalė būtų labai svarbi įvairiais aspektais"
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Milano "Emporio Armani"

6 komentarai:

  1. sakyčiau per didelis kofų skirtumas CASK-Barsos rungtynėms, žmonės turėtų susigundyti statyti už Barsą :) įdomu bus sulaukti Žalgirio prognozės, čia jau bus sudėtingiau - daug nežinomųjų

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. daug priklausys nuo to ar galės žaisti broliai. :) bet šiaip kofas, turkų naudai. bet kofas buvo ir "Caja Laboral", ir "Olympiakos" naudai. Nesustabdė. :)

      Panaikinti
  2. E. Messina ("Maccabi") komentaras:
    gal turi buti blatas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu as pastaciau viska, kaip parasete.. uzmeciau 200 Lt... 4 komandas ipainiojau

    AtsakytiPanaikinti
  4. Užkeikta diena šiandien. :) kas galėjo manyti, kad "Mapooro" sukapos "Ulker". O kaip tik šiuo metu "Alba" veda prieš "Maccabi". Įdomus vakaras. :)

    AtsakytiPanaikinti