ketvirtadienis, lapkričio 08, 2012

Bwin bukmekeriai prognozuoja. Week 5: Day 2. (+trenerių komentarai)

Tęsiame kiekvienos savaitės bwin.com sudaromų "kofų" apžvalgą bei pateikiame savo prognozes. Praėjusią savaitė "Eurolygos reitingas" iš 12 varžybų suklydo 2. Patriotiškiems jausmams nugalėjus, prognozė dėl "Lietuvos ryto" pergalės buvo neteisinga bei po sunkių varžybų laimėjo "Unicaja", o ne "Alba". Šią savaitę tikimės, kad seksis geriau. :) Pateikiame rytojaus varžybų spėjimus pagal 2012.11.08. Taip pat rasite ir trenerių komentarus iš oficialaus Eurolygos puslapio.


Zagrebo "Cedevita " - (3.30 : 1.34) - Vitorijos "Caja Laboral"

"C" Grupės ir "Eurolygos reitingo dugne esanti Zagrebo komanda priima, vis dar buksuojančius, "Caja Laboral" krepšininkus. Iš pirmo vaizdo, atrodo, jog favoritas aiškus. Tą patį mato ir bwin bukmekeriai, bet praėjusią savaitę kroatai, vos nepateikė staigmenos, kai išvykoje tik dviem taškais nusileido Pirėjo "Olympiakos". Kita vertus, Vitorijos komandoje, po traumų grįžta T. Rochestie ir, praėjusią savaitę, jau žaidė T. Pleiss. Taip pat, savaitgalį, Ispanijos lygoje, baskai pasiekė pergalę, ir ne prieš bet ką, o "Regal Barcelona". Manau, kad pasikapoti "Cedevita" turėtų, bet pergalė atiteks ispanams.
B. Maljkovič ("Cedevita") komentaras:
"Šiame mače, mes tai pat turėsime humanitarinių priežasčių ir darbas su jomis yra labai svarbus kiekvienai profesionaliai komandai. Mūsų nelaimei ir "Caja Laboral" laimei, jie, prieš savaitę, jau pradėjo žaisti pilnos sudėties. T. Pleiss ir T. Rochestie grįžo po traumų ir mano draugas D. Ivanovič turi labai galingą komandą. Matau juos Ispanijos lygos finale. Tai yra greitai žaidžianti komanda, kuri daugumą taškų pelno per pirmas 10 atakos sekundžių. Kaip komanda jie turi viską: gerą kovą dėl atšokusių kamuolių, gerą pataikymą, aukšto lygio žaidėjus... Jie turi stiprią komandą ir mūsų nelaimei, paskutinės jų varžybos, prieš "Barcelona", buvo geriausios jų sezone. Bandysime kovoti, nepasaint to, jog jų pusėje visi pranašumai: ūgis, greitis bei atletiškumas. Dirbome gerai ir pamatysime, kas atsitiks penktadienį."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Vitorijos "Caja Laboral".


Gdynės "Asseco Prokom" - (2.60 - 1.50) - Sienos "Montepaschi"

Manau, šiame mače būtų verta surizikuoti statyti už K. Kemzūros auklėtinius. Sienos klubas vos pasiekė pergalė prieš Elano "Chalon" komandą namie, Italijos čempionate pralaimėjo "Emporio Armani". Jų demonstruojamas žaidimas nerodo jokų atsigavimo ženklų. Tuo tarpu, Gdynės komanda, nepaisant pralaimėjimo, triuškinančiu skirtumu, Tel Avivo klubui, manau, turi pakankamai potencialo įveikti italus. Gerėjantis J. Blassingame rezultatyvių perdavimų/klaidų santykis, pasipildymas perspektyviu, Madrido "Real" augintu, centru R. Richards, namų sienos, gali duoti postūmį, kuris nulemtų pergalę, prieš, savo šešėlį primenantį, Sienos klubą.
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Gdynės "Asseco Prokom"



Stambulo "Anadolu Efes" - (1.40 : 3.00) - Kauno "Žalgiris"

Lietuviams aktualiausios penktadienio varžybos. Bukmekeriai, neabejotinai, prognozuoja pergalę Stambulo komandai. Juos galima suprasti, Stambulo komanda demonstruoja itin gražų krepšinį, taikliai meta tritaškius, kurie, aną savaitę, vos nepražudė kauniečių namie, turi J. Farmar. Žalgiris, savo ruožtu, šią savaitę turi vien tik problemų. Traumuoti broliai Lavrinovičiai, kurie neaišku ar išbėgs į aikštelę, o ir išbėgę, nežinia, ar galės duoti naudos. Problemų turi ir T. Darden su M. Popovič. Tačiau, kauniečiai šiemet jau dvi bukmekerių prognozes paneigė. Tad būtų gražu pratęsti šią tradiciją. Pirmiausia, J. Plaza turi, kas gali uždengti J. Farmar, kuris yra trečdalis komandos - O. Lafayette ir I. Jaaber, kurie jau dabar išskiriami, kaip vienas geriausių gynėjų duetų šiemet. Sunkiau bus su centrais, ypač jei pilna jėga negalės žaisti broliai. Manau, tai gali būti kertinis varžybų momentas. Greičiausiai, teks žaisti žemesniu penketu, leidžiant J. Foote, kai aikštelėje stovės, 217 cm, S. Barač. Be to, išskirsiu, jog "Žalgiris" turi, mano nuomone, šiuo metu, geriausią Eurolygos trenerį. Tad reziumė, viskas priklausys nuo brolių. Jei jie žais, o manau, kad jie tikrai tą darys, nes turi stiprią valią, pergalės galima tikėtis.
M. Oktay ("Anadolu Efes") komentaras:
"Žalgiris, laimėjęs visas keturias varžybas, nusipelno pagarbos. Jie turi Lietuvos žaidėjų, kurie ilgą laiką žaidė užsienyje, plius, labai gerus legionierius, kurie kartu sudaro labai stiprią komandą. Bet mes norime laimėti šį svarbų mačą prieš savo fanus ir likti lentelės viršuje."
J. Plaza ("Žalgiris") komentaras:

"Nerimaujame, nes šią savaitę visi kartu nesitreniravome nė karto. Nemėgstu skųstis, kuomet yra tokia situacija. Tiesiog konstatuoju faktą, jog neturėjome visaverčių treniruočių. Nepaisant to, važiuojame kautis ir nugalėti. Tą kol kas sėkmingai darome visą šį sezoną. Dabar mūsų kelyje – net penkios išvykos iš eilės, todėl išlikti nenugalėtiems, kokie esame dabar, nebus paprasta. Anadolu Efes“ tai komanda, kuri vasarą išleido daug pinigų stiprindamasi. Žinome, kad bus nelengva. Turkijos komanda, kaip ir mes, įveikė „Caja Laboral“, ji turi ilgą suolelį, daug aukšto meistriškumo krepšininkų, tris iš kurių esu treniravęs. Tačiau esminis dalykas – ne varžovų sudėtis ir jų žaidimas, o „Žalgirio“ komanda. Mes irgi turime gerų krepšininkų, kartu sunkiai treniruojamės bei privalome stengtis įveikti visus varžovus, kurie pasitaikys mūsų kelyje."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Kauno "Žalgiris". Nes šiemet ši komanda įrodinėja, jog IMPOSSIBLE IS NOTHING. ;)



Atėnų "Panathinaikos" - (1.44 : 2.80) -Maskvos sr. "Khimki"

Gal šiek tiek nedrąsiai jaučiuosi, bandydamas neigti trečią iš eilės bukmekerių prognoze, bet iškart pasakau, kad čia matau Rusijos komandos pergalę. Rusai dabar yra pakilime ir jų žaidimas gerėja kasdien, iškovota pergalė praėjusią savaitę, taip pat nugalėta Nižno "Novgorod" komanda Rusijos lygoje. Tuo tarpu, graikai praėjusią savaitę pralošė svarbiausias, kol kas, varžybas prieš "Fenerbache Ulker", bei Graikijos čempionate patyrė nesėkmę prieš "Ikaros". Neabejotinai, jų žaidimo kreivė leidžiasi. Situacija, ta pati, kaip ir Pirėjo "Olympiakos" - serbų trenerį pakeitęs, graikas, nebesuvaldo savo komandos. Tuo tarpu, R. Kurtinaičio auklėtiniai apsipranta su jo taktika ir prisitaiko prie jo autoriteto.
R. Kurtinaitis ("Khimki") komentaras:
"Nepaisant pralaimėjimų vidurį sezono, "Panathinaikos" yra gera komanda, nestokojanti gerų žaidėjų. Vienas geriausių Europos žaidėjų D. Diamantidis liko komandoje ir tvirtai laiko žaidimo vadžias."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Maskvos sr. "Khimki".



Liublijanos "Union Olimpija" - (6.25 : 1.12) - Madrido "Real"

Nepanašu, kad ir namie žaidžiant, slovėnai galėtų pasipriešinti karališkajam klubui. Reikėtų didžiulio stebuklo, kad Liublijanos komanda paveržtų pergalę, jie neturi pranašumo nei vienoje pozicijoje, skiriasi ir žaidimo gijas laikančių įžaidėjų lygis, ir vidurio puolėjų. Nepanašu, kad slovėnai turėtų galimybę "iššauti", jei ir pavyktų, viską į savas vietas, greičiausiai, sustatytų R. Fernandez. Liublijanos klubas pralošė penkias paskutines varžybas, prieš tikrai neįspūdingas komandas: Zagrebo "Cedevita", Aleksandrovaco "Igokea", Skopjė "MZT" bei Eurolygoje "Khimki" ir "Panathinaikos". Tuo tarpu, "Real" per šį sezoną patyrė vienintelę nesėkmę - prieš Maskvos "Khimki". Savo sąskaitoje, Ispanijos lygoje, turi dvi pergales prieš Eurolygos komandas - "Unicaja" ir "Caja Laboral"
S. Filipovski ("Union Olimpija") komentaras:
"Mes norime parodyti, kad galime žaisti geriau nei paskutiniu metu. Turėjome keletą prastų rungtynių, kur nesisekė atakuoti. Ypač dvi paskutinės varžybos. Turėjome daug gerų progų atakuoti laisvi, bet tiesiog nepataikėm. Turime geriau atakuoti žaisdami prieš Madrido klubą ir kontroliuoti "lentą". Tai labai atletiška komanda ir jie turi daugybę žaidėjų, kurie gali prasiskverbti po krepšiu. Taip pat, stiprūs priekinės linijos žaidėjai, turintys ir aukštį, ir svorį po krepšiu. Turime sužaisti idealiai gynyboje, kovodami dėl kamuolių ir puolime. Tik tada galėsime varžytis su Madrido "Real", komanda, kuri vis dar nenugalėta Ispanijos lygoje. Jie turi vienintelę pergalę, kurią iš rankų paleido paskutinėmis akimirkomis, varžybose prieš "Khimki". Šis mačas mums bus didžiulis iššūkis, sužaisti gerai ir pasigalinėti su Madrido komanda."
P. Laso ("Real") komentaras:
"Union Olimpija" yra komanda, kuri tampa stipresnė namie. Jie visuose mačuose žaidė atkakliai, turi darnų jaunų žaidėjų kolektyvą, esu įsitikinęs, jog bus sunkios varžybos. Jie yra pavojingi, nes gerai pataiko iš toli, o priekinės linijos duetas, A. Baynes ir D. Page, sukuria daug pavojingų situacijų. Kartu jie gerai žaidžia, sukurdami situacijas atakuoti, vienas kitam.Turėsime atlikti gerą darbą gynyboje, žinodami, jog, tai bus sunkios varžybos."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Madrido "Real"



Belgrado "Partizan" - (1.33 : 3.40) - Bambergo "Brose Baskets"

Ir bukmekeriai, ir "Eurolygos reitingas" sutinka - atėjo laikas pergalių sąskaitą atidaryti jaunajam "Partizan" klubui. Situacija tam - ideali. Namų arena, kurioje serbai visada stiprūs, ne pats stipriausias varžovas ir, žinoma, papildoma motyvacija po praėjusios savaitės, kuomet "Partizan", išvykoje vos "nenukalė" "Regal Barcelona".
Ch. Fleming ("Brose Baskets") komentaras:
"Partizan" bus sunkus išbandymas mums. Tai jauna komanda, žaidžianti su milžinišku entuziazmu. Jie turėjo varžybų, kuriose pralaimėjo mažais skirtumais ir, žinoma, žaidimas Belgrade, mums stipriai apsunkins situaciją. Su nekantrumu laukiame šių varžybų, nes tai mums bus itin svarbus mačas."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Belgrado "Partizan"



Nepamirškite, tai tik nuomonė, tad laukiame, ir jūsų prieštaraujančių nuomonių.

13 komentarų:

  1. Anonimiškas8/11/12 17:27

    "J. Repeša ("Žalgiris") komentaras:"
    pataisykit :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. prognozuojant nereiktų remtis simpatijomis. objektyviai žiūrint, turkai yra favoritai prieš Žalgirį - jiems ir reiktų paišyti pergalę. o bet tačiau tikiuosi kad su spėjimu pataikei :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bent, kol kas, šią savaitę, objektyvumas pralaimi. Pažiūrėk, ką išdarinėja Kantu prieš Ulker. :) Jei Lavrinovičiam viskas ok ir Farmar uždengti pavyks mūsų įžaidėjų duetui, viskas bus tvarkoj. Tikrai tikiu. :)

      Nors prašau, tikėjau ir CSKA pergale. :) Na, sporte nieko nepriprognozuosi. :)

      Panaikinti
    2. būtent nuo tikėjimų reikia atsiriboti, norint pretenduoti į eksperto ar analitiko statusą. be abejo sporte visko nutinka, bet jeigu prognozė pagrįsta objektyviais kriterijais ir informacija apie komandos būklę - viskas OK, net jeigu spėjimas nepasitvirtina. kitas dalykas, jeigu prognozė paremta nuojautomis - kaip pasiaiškinsi, jeigu ji nepasitvirtina? paaiškinimas "aš tikėjausi" nėra tinkamas, taip gali sakyti/rašyti paprastas sirgalius (toks kaip aš), bet ne analitikas. na čia mano požiūris, kaip aš daryčiau - no offence

      Panaikinti
    3. Tavo tiesa, bet Ryto pergalės, tarkime, ir neprognozavau, nors norėjosi, kad laimėtų. Be to, dabar, kai paaiškėjo, kad broliai galės žaisti ir pilna jėga, manau, kad "Žalgiris" turėtų pasiekti sunkią pergalę. Pakankamas pavojaus signalas buvo varžybos su " Emporio Armani", tad, manau, bus atitinkamos korekcijos. Neveltui, nesivežė A. Juškevičiaus. Manau, net nebus rizikuojama duoti dengti Farmar Kaukėnui, visas varžybas jį prižiūrės arba Lafayette, arba Jaaber. Abudu, jau pademonstravo galintys "išjungti" savo ginamus žaidėjus - Spanoulis (nors savo ir sumetė, bet žalos savo komandai pridarė), Langford antroje varžybų pusėje, kai jo ėmėsi Ibby. Jį atjungus, manau, žaidimas jų gali visiškai pakrikti, nepaisant to, kad ten dar pilna žvaigždžių. Be Farmar jie kita komanda būtų. :)

      Panaikinti
    4. na Efes-Žalgirio mačo laimėtojo aš net nesiryžtu prognozuot :)sudėtingas variantas. grįžtant prie prognozės - tai yra tikimybių žaidimas. retai kada gali garantuoti kad kažkuri komanda TIKRAI laimės, nes visko nutinka. IMHO teisingiau ir informatyviau būtų pateikti tikimybę (tarkim procentais)kad laimės viena ar kita komanda. tada skaitytojas galėtų palyginti tą santykį su bukmekerių kofais ir gal būtų lengviau apsispręsti už ką statyti. pvz. Efeso ir Žalgirio galimybes laimėti aš vertinčiau atitinkamai 60 prieš 40 proc., t.y. Žalgirio galimybes vertinčiau geriau negu bukmekeriai

      Panaikinti
    5. Na va. :) pavyko išprognozuoti, bet kažką, šitoje keistoje savaitėje. :)

      Panaikinti
    6. tau pliusas, aš asmeniškai nelabai tikėjausi tokios pergalės. Žalgiris yra kažkas rimto šitam sezone

      Panaikinti
    7. Na, ne tas žodis. Jei prisijungęs R. Javtokas gynyboje bus vertas to, ko buvo vertas iki šiol, manau, šiemet top-8 kaip niekada pasiekiamas. :) o apie kitką, už keleto mėnesių. ;)

      Panaikinti
  3. Anonimiškas8/11/12 23:49

    Tikrai nemanau kad Chimki nugales Panathinaikos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitą irgi pavyko netikėtai išprognozuoti, bet nuoširdžiai tikėjau pergale rusų. :)

      Panaikinti
  4. Anonimiškas10/11/12 20:30

    siandienos rezultatas 3-3 netoks jau ir geras. nieko, labai nenuspejama savaite buvo

    AtsakytiPanaikinti