antradienis, lapkričio 13, 2012

Bwin bukmekeriai prognozuoja: week 6 (ketvirtadienio, pirmos šešios varžybos).

Tęsiame kiekvienos savaitės bwin.com sudaromų "kofų" apžvalgą bei pateikiame savo prognozes. Praėjusią savaitė "Eurolygos reitingas" iš 12 varžybų suklydo 6. Iš viso per 24 varžybas, teisingai atspėta 16 baigčių. Praėjusi savaitė buvo kupina netikėtų rezultatų bei mačų baigčių. Šią savaitę tikimės, kad seksis geriau. :) Kadangi, ketvirtadienį bus žaidžiama daug varžybų, o penktadienį tik dvi, pateikiame pirmų šešių varžybų spėjimus pagal 2012.11.13. Taip pat rasite ir trenerių komentarus iš oficialaus Eurolygos puslapio.


Vilniaus "Lietuvos rytas" - (3.90 : 1.20) - Maskvos "CSKA"

Abiems komandos praėjusią savaitę bwin.com prognozavo pergales namie (Eurolygos reitingas prognozavo pergalę tik "CSKA" komandai), bet abi patyrė pralaimėjimus. Lietuvos sostinės atstovai, po atkaklios kovos, buvo įveikti Stambulo "Bešiktaš" klubo, o rusus įtikinamai įveikė. Net ir, šiek tiek, buksuojanti Maskvos "CSKA", vargu, ar gali būti įveikta vilniečių. Šie, būdami žemesnio lygio, irgi susiduria su problemomis savo žaidime, tad būtent lygių skirtumas ir, manau, nulems užtikrintą rusų pergalę. Įdomu, ar atvykstant tokiai komandai ir atpiginus bilietus, surinks vilniečiai, kaip anksčiau, pilną "Siemens" areną?
E. Messina ("CSKA") komentaras:
"Mes žinome, ką reiškia žaisti Vilniuje. Mes vos pasiekėmė pergalę namie ir žinome, kad turėsime žaisti prieš gerai metančią ir staigią komandą. Taigi, gynyba ir vėl bus labai svarbi bei mūsų žaidime kamuolys turės judėti greitai ir protingai."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Maskvos "CSKA".


Maskvos sr. "Khimki" - (1.50 - 2.60) - Stambulo "Fenerbache Ulker" 

Pergalė prognozuojama rusams, kurie tikrai demonstruoja vis geresnį žaidimą, be to, praėjusią savaitę, nugalėjo "Panathinaikos. Tuo tarpu, "Fenerbache Ulker" skandalingai pralaimėjo Kantu "Mapooro" komandai. Vietiniuose frontuose "Khimki" nugalėjo Kazanės "Unics", o turkai pralaimėjo "Karsiyaka" komandai. Tad galima daryti prielaidą, jog susitinka pakilimą išgyvenantys "Khimki" ir duobėje esantys "Fenerbache Ulker". Tad, manau, kad šalia to, prisidedančios namų sienos, padės R. Kurtinaičio auklėtiniams, pasiekti pergalę.
R. Kurtinaitis ("Khimki") komentaras:
"Vis dar "Fenerbache Ulker" laikau, vienu iš pretendentų į Eurolygos finalinį ketvertą. Dabar S. Pianigiani daugiausiai remiasi B. McCalebb. Jei jo sveikata gera, bet kuris priešininkas turės daug problemų. Kaip jau minėjau, ši komanda turi daug žaidėjų su nugalėtojų mentalitetu ir puikiu treneriu, tai labai rimtas priešininkas. Bus sunkios varžybos, bet bandysime kabintis ir pagerinti savo turnyrinės lentelės vietą."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Maskvos sr. "Khimki"



Bambergo "Brose Baskets" - (4.45 : 1.17) - Barselonos "Regal Barcelona"

Bambergo treneris, Ch. Fleming, minėjo, jog prieš grupės favoritus ("Barcelona", "CSKA", "Bešiktaš") tikėtis neverta, nes jos "kito lygio", svarbiausia, laimėti prieš Vilniaus "Lietuvos rytą" ir Belgrado "Partizan". Tad, pasiekę abi pergales, vokiečiai savo tikslą įvykdė. Tikėtis pergalės prieš katalonus, net ir žaidžiant namie, vargu ar verta. Žinoma, praėjusi savaitė pamokė, niekada nesakyti niekada, bet nei aš pats, nei kiti, nemanau, jog suprastų mane, jei pergalę žadėčiau vokiečiams. :)
"Eurolygos reitingas" prognozė: Barselonos "Regal Barcelona"



Gdynės "Asseco Prokom" - (2.40 : 1.75) - Šalono "Elan"
Kad ir kaip, norėtųsi, jog kuo geriau sektųsi K. Kemzūrai, tačiau, akivaizdu, jog šios komandos biudžetas, negali leisti geriau pasirodyti. Pralaimėjimai paskutinių dviejų Eurolygos varžybų vidutiniškai 33 tšk. skirtumu, penkta vieta Lenkijos čempionate, irgi rodo, dėl ko, pergalė prognozuojama prancūzams. Tačiau, mes galvojame, kad vis tik, lenkai pasieks antrąją pergalę. Pirmiausia, prancūzai irgi turi vienintelę pergalę, kurią iškvojo namie, būtent prieš "Asseco Prokom", išvykose jų rezultatai prasti, namie irgi - ne pyragai. Prancūzijos lygoje, taip pat, penkta vieta ir skirtingas žaidimas namie bei išvykose. Pasižiūrėjus į K. Kemzūros auklėtinius, akivaizdu, kad šie namie žaidžia itin gerai (nepaisant praėjusios savaitės): nugalėta "Alba", tik dviems taškais nusileista "Unicaja" komandai, Lenkijos lygoje, namie, nepralošta nė sykio. Tad manome, jog susidūrus šioms panašaus lygio komandoms, namų pranašumas stipriai pagelbės Lenkijos klubui.
"Eurolygos reitingas" prognozė: Gdynės "Asseco Prokom"

Liublijanos "Union Olimpija" - (1,76 : 1.95) - Kantu "Mapooro"

Sunkiai, bet pergalė prognozuojama Slovėnijos ekipai, kuri pirmame rate įveikė Italijos komandą. Tačiau, po sezono pradžios daug kas pasikeitė. Italai sugebėjo pasiekti dvi pergales, tik dviem taškais pralaimėjo Atėnų "Panathinaikos" klubui. Slovėnai, daugiau pergalių nepasiekė, iš likusių keturių varžybų, tris jie pralaimėjo dviženkliais skirtumais. Kantu komandos pergalė prieš "Fenerbache Ulker", rodo, kad ši ekipa gali iššauti itin galingai ir, su praėjusios savaitės užsivedimo likučiais, Slovėnijos sostinės ekipa lengvai įveikiama.
S. Filipovski ("Union Olimpija") komentaras:
"Kantu ekipa labai geroje formoje. Jie įveikė "Fenerbache Ulker" daugiau nei dvidešimčia taškų. Mes puikiai vieni kitus pažįstame. Turime patirties iš pirmųjų varžybų, kurias laimėjome. Norime pakartoti, ką gerai darėmė primose varžybose, tai gynyba ir gera disciplina. Tikimės, kad seksis pataikyti. Žinome jų privalumus ir trūkumus. Tai disciplinuota komanda, sustojanti poziciniam krepšiniui, kuomet nėra galimybės greitam puolimui. Turime daryti mažiau klaidų. Norime, kad mūsų fanai ateitų mūsų palaikyti, o mes parodytumėme gerą žaidimą. Mūsų priešininkai dabar mus geriau pažįsta, bet mes turime pakartoti, tai, ką padarėmė Italijoje."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Kantu "Mapooro"

Tel Avivo "Maccabi" - (1.26 : 3.90) - Malagos "Unicaja"

C grupėje ir toliau, viskas aišku. Gal šiek tiek įdomesnės varžybos, tačiau, nemanau, kad kas nors tiki, jog "Unicaja" galėtų nugalėti Tel Avivo komandą. Ypač po praėjusios savaitės, kai atsipalaidavusiai žaidę žydai, vos nepralaimėjo Berlyno "Albai". Šios varžybos bus itin svarbios abiejoms komandoms dėl pirmos vietos grupėje, tad nusiteikimas bus pas abi komandos. Tačiau, neabejoju, kad D. Blatt tikrai geriau kovai nuteiks savo žaidėjus ir jo komanda švęs dar vieną pergalę.
"Eurolygos reitingas" prognozė: Tel Avivo "Maccabi"

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Kaip minėjau, skeliu varžybas į dvi dalis. Čia pristatau ketvirtadienio pirmas šešias varžybas, rytoj - likusias keturias bei dvi penktadienio. Taip gavosi, kad šiandien apie Lietuvos rytą, o rytoj bus apie Žalgirį. :)

      Panaikinti
  2. o as manau, kad Ulker aplosh Khimkus. Pianigianis neleis 2 kartus is eiles taip susimauti. bus idomu :)

    AtsakytiPanaikinti