trečiadienis, lapkričio 14, 2012

Bwin bukmekeriai prognozuoja: week 6 (likusios šešios varžybos).

Tęsiame kiekvienos savaitės bwin.com sudaromų "kofų" apžvalgą bei pateikiame savo prognozes. Praėjusią savaitė "Eurolygos reitingas" iš 12 varžybų suklydo 6. Iš viso per 24 varžybas, teisingai atspėta 16 baigčių. Praėjusi savaitė buvo kupina netikėtų rezultatų bei mačų baigčių. Šią savaitę tikimės, kad seksis geriau. :) Pateikiame likusių keturių, ketvirtadienio, ir dviejų, penktadienio, varžybų spėjimus pagal 2012.11.14. Taip pat rasite ir trenerių komentarus iš oficialaus Eurolygos puslapio.


Zagrebo "Cedevita" - (3.30 : 1.34) - Kauno "Žalgiris"

Praėjųsį ratą, Kauno "Žalgiriui" bukmekeriai prognozavo 2 pergales ir 3 pralaimėjimus. Situacija susiklostė, kiek kitaip. Po tokio pasirodymo, pirmajame rate, tai didžiausias bukmekerių suteikiamas pranašumas kauniečiams. Bet ar verta taip skubėti atiduodant pergalę kauniečiams? Komandai dabar atstovaus M. Tomas, vis gerėja M. Gelabale forma. Praėjusio rato pergalė prieš "Caja Laboral", tai patvirtina. Tačiau, stabilumo ši komanda neįgauna, savaitgalį, Adrijos lygoje pralaimėta Skopjė "MZT" (Makedonija). "Žalgiriui", tai jau ketvirtos iš eilės išvykos varžybos. Savaitgalį iš Stambulo keliavę tiesiai į Rygą, nepailsėję žalgiriečiai, pralaimėjo Rygos "VEF". Tad nuovargis, 30 metų vidurkį siekiančiai, komandai gali atsiliepti. Aišku, galima daryti prielaidą, kad varžybose prieš "VEF", buvo susitarta nepersistengti, prioritetas - Eurolyga. Tad tikime, lietuvių pergale.
J. Plaza ("Žalgiris") komentaras:
"Jų gretose vėl rungtyniauja Marko Tomas, kurį treniravau Madrido „Real“ ekipoje. Vis geriau žaidžia Mickealis Gelabale, Marquesas Greenas. Nežinau, ar jiems svarbiau nacionalinis čempionatas ar Eurolyga, bet jų, kaip ir „Caja laboral“, tikslas laimėti kitas dvejas rungtynes. Jie dažniau naudoja zonine gynybą, žaidžia agresyviau. Bet viskas priklauso nuo mūsų. Jei atiduosime visas jėgas, susikaupsime ir suprasime, kokios svarbios mums yra šios rungtynės norint pagaliau patekti į „Top 16“ etapą, mes laimėsime. Norime viską įrodyti aikštėje, o ne kalbėdami."
"Eurolygos reitingas" prognozė: Kauno "Žalgiris".


Atėnų "Panathinaikos" - (2.45 - 1.55) - Madrido "Real" 

Eurolygos svetainės, šios varžybos, išrinktos kaip savaitės įdomiausios. Žinoma, žavi šių komandų istorija ir tituluotumas, bet rungtynių nugalėtojas, manau, aiškus. Be Ž. Obradovič, Atėnų komanda neturi šansų kovoti prieš tokias organizacijas, kaip "Real", "Barcelona" ir kt. "Real", savo ruožtu, demonstruoja vis brandesnį ir geresnį žaidimą, kuris leidžia klubo fanams tikėtis, jog šiemet klubas gali eiti toli.
P. Laso ("Real") komentaras:
"Tai vienos iš geriausių varžybų, kurias gali pamatyti Eurolygoje tarp dviejų komandų, kurios keletą kartų yra iškovojusios Eurolygos nugalėtojų titulus. Tai labai svarbios varžybos, nes kai kurios komandos, jau dabar užsitikrina vietą TOP-16 etape. Žinome, kad prieš "Panathinaikos" žaisti sunku. Branduolyje išlaikyti svarbiausi žaidėjai, tokie kaip D. Diamantidis ar K. Tsartsaris. S. Scortsanitis atvykimas, privalo sulaukti dėmesio, nes šis žaidėjas gali daug ką nulemti būdamas po krepšiu. Taip pat, komanda turi gerų antrosios linijos žaidėjų kaip Bramos, Panko ir Mačiulis, kurie gali sukurti pavojingas situacijas. Tai komanda, kuri, nepaisant pokyčių, išlieka pavojinga."
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Madrido "Real"



Berlyno "Alba" - (1.78 : 2.05) - Sienos "Montepaschi"
Vienos iš sunkiausiai prognozuojamų, šio rato varžybų. Vidutinio pajėgumo, bet solidų žaidimą demonstruojanti Berlyno "Alba" prieš Sienos klubą, kuris, įrodė, galintis triuškinti priešininkus 35 taškais, bet, kitą sykį, demonstruojantis visišką antikrepšinį. Italijos komandoje, neabejotinai, viskas priklauso nuo B. Brown. Šis Eurolygoje du sykius iš eilės buvo išrinktas naudingiausiu savaitės žaidėju, o Italijos lygoje, savaitgalį, vėl blykstelėjo naudingumu (27 naud. b.). Tad, manau, kad, kol šis žaidėjas pakilime, bus visiškai kitokios varžybos, nei pirmajame rate ir Sienos klubas nugalės.
"Eurolygos reitingas" prognozė: Sienos "Montepaschi"



Belgrado "Partizan mt:s" - (1.85 : 1.85) - Stambulo "Bešiktaš"
Šių komandų galimybės vertinamos vienodai, nors Belgrado klubas, kol kas, nepasiekė nei vienos pergalės, o turkai jų turi net tris. Štai, ką lemia Belgrado "Pionir" arena. Nuspręsti, kas laimės šiose varžybose labai sunku. Tačiau, panašu, kad "Partizan" žaidimas negerėja, savaitgalį pralošta didžiausiems priešininkams "Crvena Zvezda", praėjusią savaitę, namie (!!!), pralošta Bambergo komandai. "Bešiktaš", nors ir nedemonstruoja gražaus krepšinio, bet reikalingą rezultatą pasiekia. Tad pergalę atiduodam jiems.
"Eurolygos reitingas" prognozė: Stambulo "Bešiktaš"

Stambulo "Anadolu Efes" - (1,28 : 3.70) - Milano "Armani Jeans"

S. Scariolo jau paskelbtas mėnesio ultimatumas. Tad ši pergalė, norint neprarasti darbo, itin svarbi. Vis tik, manau, kad oponentas Milano klubui per stiprus. Praėjusią savaitę namie, M. Popovič sutrypti, turkai, sieks susigrąžinti sirgalių palankumą. Šalia to, "Anadolu Efes" komanda yra solidesnė ir net iškritus S. Barač, Milano klubas, vargu, ar turės ginklų pasinaudoti atsivėrusiomis spragomis po krepšiu.
 "Eurolygos reitingas" prognozė: Stambulo "Anadolu Efes"

Vitorijos "Caja Laboral" - (1.55 : 2.45) - Pirėjo "Olympiakos"

Paskutinėse šeštos savaitės varžybose sutiksime su bukmekeriais. Vien dėl to, kad aną savaitę, manėm, jog laimės "Caja Laboral" (prieš "Cedevita"), o "Olympiacos" praloš (prieš "Emporio Armani"). Atsitiko atvirkščiai, neįvertinome, kad viena komanda buksuoja ir jau antrą sezoną iš eilės, o, tuo tarpu, Pirėjo klubas demonstruoja šiokius tokius atsigavimo požymius. Tad, manau, jog laimės Pirėjo klubas, taip dar labiau sukomplikuodamas Vitorijos "Caja Laboral" situaciją.
"Eurolygos reitingas" prognozė: Pirėjo "Olympiakos"

5 komentarai:

  1. Anonimiškas14/11/12 12:32

    visdėlto bešiktaš įveiks partizana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, mes irgi taip galvojame. Klaidą tik buvau įvėlęs per skubėjimą. Manau, kad Belgrado komandos pergalės ateis kitą sezoną. :)

      Panaikinti
  2. keista, kad bukmekeriai tiap nuvertina Oly pries Caja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. abi komandos, ypač, Caja nedemonstruoja to, ko anksčiau. nieko keisto, manau, ir kad nuvertina. jei antrus metus baskai neišeis į top16, galima sakyti, kad 'tik vardas beliko'. :))

      Panaikinti
    2. tas tiesa. Bet va Endesa lygoj, tai Caja ir Barca patraukia ir siaip sposu iskrecia:). O eurolygoj visai nesiseka. Bet kai paziuri i zaideju sarasa, tai kaip ir aisku pasidaro. isejo Mirza - nebeliko, kas per rungtynes po 20tsk padaro. ir vsio. Laimet turetu Oly. Statyciau su 5-6tsk fora.

      Panaikinti