penktadienis, lapkričio 09, 2012

Eurolygos anomalijos: Week 5. Day 1.

Kantu "Mapooro" krepšininkai vakar sukūrė mažą stebuklą. Nuotr. Euroleague
Praėjo pirmoji, netikėtumų pilna, penktosios diena.  Šiuo straipsneliu trumpai aptarsime pirmos dienos rezultatus. Pasižiūrėsime ar teisingai darėm prognozes, sudėliosim reitingo taškus ir komandų lygius. 


(18-19) Vilniaus "Lietuvos Rytas" - (67 : 73) - Stambulo "Bešiktaš" (11)

Bent šias varžybas prognozavome teisingai. Daugiau apie šias varžybas skaitykite, ką rašėme vakar. Kitokio rezultato, nelabai ir tikėjomės, ne ta komanda, kuri buvo anksčiau, o, jei dar ir R. Seibutis prisisaugo žaisdamas, šansų laimėti vilniečiams, praktiškai, nėra.

Skaičiuojame reitingo taškus. :)

  • "Lietuvos rytas" (1 lygis) pralaimėjo 2o lygio komandai. -0,5
  • Pralaimėjo namie, be itin stipraus palaikymo... -0,5
  • Šešių taškų skirtumu. -0,6.
  • Surinko 61 naudingumo balą. +0,6
  • Viso. -1 (-2,5)
Turkai:
  • Laimėjo prieš silpnesnę komandą. +0,5
  • Laimėjo išvykoje, prie, palyginus, nemenko, savo pačių fanų palaikymo. +0,5
  • Šešiais taškais. +0,6
  • Surinko 80 naudingumo balų. +0,8
  • Viso: +2,4 (4,4)



(3) Maskvos "CSKA" - (60 : 81) - Barselonos "Regal Barcelona" (4)

Prognozuodami klydome ir mes, ir bukmekeriai. Nors, apsispręsti buvo sunku ir, atrodė, jog varžybų baigtis gali spręstis paskutinėmis sekundėmis, katalonai viską išsprendė trečiajame kėlinyje. Praėjusią savaitę, vos išsikapstę namie prieš "Partizan", šią savaitę savo reitingo priešininkus, jie tiesiog sutriuškino. Naudingiausias praėjusio mėnesio žaidėjas S. Weems, buvo išjungtas ir geležinė "Barcelona" gynybą šventė pergalę.
  • "CSKA" (-1-0,5-2,1+0,5). -3,1 (9,2)
  • "Barcelona". (+1+0,5+2,1+1). +4,6 (15,9). Išties keis lentelės kompleksiją.. Bet dar ne taip kaip sekančios varžybos..

(13) Kantu "Mapooro" - (82 : 58) - Stambulo "Fenerbache Ulker" (8)

Kantu klubas ne tik iškovojo netikėtą pergalę, bet ir nutraukė B. McCalebb dvidešimties rungtynių seriją, kuriose jis pelno bent po 10 taškų. Nuotr. Eurolyga

Kas įvyko čia, niekas nei prognozuot galėjo, nei kas stebėjo, suprasti negalėjo. Vienintelę pergalę iki tol turėję italai, kurie įveikė be trenerio žaidusius "Khimki", nugalėjo "Fenerbache Ulker", kuri praėjusią savaitę iškovojo itin svarbią pergalę prieš Atėnų "Panathinaikos". Per visas varžybas turkai, kartu, išmetė 6 (!!!) baudų metimus (pataikė 3), patyrę jų aukštaūgiai kartu sudėjus atkovojo 6 kamuolius (visa komanda 19). Patyręs R. Sato, vienintelis sugebėjo sumesti dviženklį taškų skaičių, tad buvo nutraukta, 20 iš eilės rungtynių serija, kuriose B. McCalebb pelno virš 10 taškų (pelnė 3). Italai savo ruožtu, turėjo keturis žaidėjus su daugiau nei dešimt taškų, du jų aukštaūgiai atkovojo po tiek kamuolių, kiek turkų centrai surinko bendrai. Norėčiau, kad parašytų žmogus, kuris statė už Kantu pergalę ir sužinoti jo motyvus. :)
  • "Mapooro": (+3+0,5+2,4+1). 6,9 (7,9). Manau, bus rekordinis šuolis aukštyn ir kritimas žemyn. 
  • Turkai: (-3-0,5-2,4+0,5). -5,4 (2.1)


(17) Šalono "Elan"  - (78 : 88) - Malagos "Unicaja" (7)

Prognozuota ispanų pergalė, varžybos, kurių rezultatas, vienas iš poros, asmeniškai, nenustebinusių. Šalono klubas yra pakankamai pajėgus pasipriešinti Malagos klubui, tačiau pastarasis, nėra toks, kuris galėtų triuškinti varžovus milžiniškais skirtumais. 
  • "Elan": (-0,5-0,5-1+0,7) -1,3 (-2,7) .
  • "Unicaja: (+0,5+0,5+1+1)  3 (9,6)


(9) Berlyno "Alba" - (76 : 78) - Tel Avivo "Maccabi" (2)

Dar vienas rezultatas, kuris vertė galvoti, kad sapnuoji. Nors Tel Avivo klubas ir pasiekė pergalę kaip prognozuota, bet ne visai taip, kaip visi tikėjosi. Visus iš eilės triuškinę, žydai, vos išnešė sveiką kailį iš Berlyno. "Alba" įrodė, kad taip aukštai reitinge, ji stovėjo ne šiaip sau. Vokiečiai, net surinko daugiau naudingumo balų (80 vs 79), atkovojo daugiau kamuolių. Jei ne, kai kurių žaidėjų patirties stoka ir didesnis baudų pataikymas, "Alba" būtų pateikus dar didesnę staigmeną, nei Kantu klubas.
KLAUSIMAS LANKYTOJAMS:
Kaip manote, ką reikėtų daryti tokioje situacijoje? Kaip skaičiuoti taškus? Nes šis "Alba" pralaimėjimas , tokiu skirtumu (panašiai, kaip aną savaitę "Partizan" pralaimėjimas Barselonoje), iš tikro, šiai komandai yra didelis pasiekimas. Ir Tel Avivo klubas nenusipelno visų pliusinių taškelių.
  • "Alba": (-0,3-0,5-0,2+0,8) -0,2 (4,2)
  • "Maccabi": (0,3+0,5+0,2+0,8)= 1,8 (16,8)


(14) Milano "Emporio Armani" - (71 : 84) - Pirėjo "Olympiakos" (18-19)

Dėl šios rungtynių baigties suklydome. Graikai paskutiniu metu labai buksavo, o italų žaidime matėsi pagyvėjimas, tad +namų sienos, pergalė, atrodė, turėtų būti "Emporio Armani". Tačiau, žemai reitinge buvę, graikai, iškovojo tvirtą pergalę ir pakils keletą vietų aukštyn. Juolab, kad graikai, praėjusią savaitę, įgavo antrą lygį, o italai dar laikė trečiąjį. Tačiau, po pirmojo rato, nusprendėme, kad ir italai neverti 3 lygio.
  • "Emporio Armani": (-2-0,5-1,3+0,6) -3,2 (-2,3).
  • "Olympiakos": (+2+0,5+1,3+1) 4,8 (3,3). Olympiakos grįžta į pliusinę pusę.

Štai tiek. Dabar galite susidaryti vaizdą, kaip atrodys lentelė pasibaigus ir šios dienos varžyboms. 

1 komentaras:

  1. Del Makabio, tai reikia duoti taskus, pagal Tavo formule. vis tik pergale yra pergale. Beto, Makabis buvo priekyje visas rungtynes. Aisku, Alba zaide puikiai, kaip pries tokia komanda. Bet cia panasu, kaip ir Rytas vos CSKA isvykoj neaplose. Tiesiog nugali galiausiai meistriskumas.

    AtsakytiPanaikinti