sekmadienis, lapkričio 11, 2012

Eurolygos reitingas: Week 5

Antrą savaitę iš eilės pripažintas naudingiausiu turo žaidėju, B. Brown, padeda grįžti "Montepaschi" į pergalių kelią..
Penktoji savaitė pateikė kaip niekada daug netikėtumų ir stipriai pakoregavo lentelę. Tačiau, būtent po šio etapo, kai visos komandos sužaidusios su kitomis, po kartą, pasimato, tikrasis, DABARTINIS, komandų ŽAIDIMO lygis. Dabar aptarsime didžiausius savaitės netikėtumus, pagal viešąją nuomonę:

  • Pirmiausia, Stambulo "Fenerbache Ulker" komandos sutriuškinimas. Realiai, atrodė, kad šios komandos sutriuškinti šiemet negali niekas, vis tik, tai pavyko padaryti... Kantu "Mapooro" krepšininkams 82:58.
  • Tuo pačiu, svarbu paminėti, kad buvo nutraukta B. McCalebb 20 rungtynių serija, kur jis pelno po daugiau nei 10 taškų.
  • Antra, Zagrebo "Cedevita" pergalė prieš "Caja Laboral". Ispanai įrodinėja, kad nepatekimas praėjusiais metais į TOP-16 yra neatsitiktinumas.
  • Berlyno "Alba" nusileido Tel Avivo "Maccabi" krepšininkams, tačiau tik minimaliu skirtumu 76:78.
  • Pagal paskutiniu metu demonstruotą "Montepaschi" žaidimą, nieko nebūtų nustebinus "Asseco Prokom" pergalė. Tačiau, B. Brown ir jo šutvė įrodė, kad buvo per vėlai nurašyti, sutriuškindami lenkus 66:101.
  • 60:81, kiek per didelis skirtumas, šnekant, jog "Barcelona" nugalėjo "CSKA".

Toliau pateikiame komandų reitingą pagal mūsų vertinimo sistemą. Šalia matysite praėjusios savaitės reitingo vietą.. :)

Primename, kad šią savaitę, iš dvylikos vykusių varžybų, "Eurolygos reitingas" atspėjo tik 6 varžybų pabaigas. 

Vieta
Komanda
Perg./Pr.
Reitingo taškai
Komentaras
1. (1)
Kauno "Žalgiris"
5:0
20,6
Dauguma manė, kad "Žalgiris" šią savaitę bus įveiktas, tačiau kauniečiai išlieka nesustabdomi
2. (2)
Tel Avivo "Maccabi"
50
16,8
Sunki pergalė prieš Berlyno "Alba", sutrukdė, žydams prisivyti J. Plazos auklėtinius.
3. (4)
Barselonos "Barcelona"
5:0
15,9
Dviejų nepralaimėjusiųjų klubų akistatoje tarp katalonų ir Maskvos "CSKA", ispanai įrodė savo pranašumą ir liko trečia, pralaimėjimo nepatyrusia, komanda.
4. (6)
Madrido "Real"
4:1
11,9
Nepaisant pralaimėjimo Maskvos sr. "Khimki", karališkasis klubas ir toliau neklumpa.
5. (7)
Malagos "Unicaja"
4:1 9,6 Netikėta savaitė, kuomet, lyderiai nesugebėjo laimėti ar įtikinamai pasiekti pergalės, "Unicaja" vienintelė sugebėjo pasiimti autsaiderius, padoriu skirtumu, ir šios komandos mažas pralaimėjimas, grupės lyderiams, Tel Avivo "Maccabi" iškėlė komandą į aukštumas.
6. (3)
Maskvos "CSKA"
4:1 9,2 Rusijos krepšininkai, neabejotinai, turėjo būti aukščiau, bet pralaimėjimas dideliu skirtumu "Barcelona" komandai, stipriai atsiliepė rusams.
7. (13)
Kantu "Mapooro"
2:3 7,9 Gal ir nėra stipresnė, nei žemiau esančios komandos, bet sutriuškindami "Fenerbache Ulker", įrodė, kad turi nemenką potencialą ir, žinoma, gavo labai daug reitingo taškų, dėl ko, taip aukštai ir atsidūrė.
8. (5)
Stambulo "Anadolu Efes"
3:2 7,6 Iki šiol alsavusi lyderiams į nugaras, turkų komanda, pralaimėjusi "Žalgiriui", krito žemyn.
9. (12)
Maskvos sr. "Khimki"
3:2 5 R. Kurtinaičio auklėtiniai pagaliau įgauna pagreitį ir nugalėjo Atėnų "Panathinaikos". Kitą savaitę laukia varžybos, su šį sezoną jau nugalėtais, Madrido "Real". Galimybė rusams įrodyti, ko jie verti.
10. (11)
Stambulo "Bešiktaš"
3:2 4,4 Pergalė pasiekta, "Siemens" arenoje, Vilniuje, atrodo, leidžia turkams, kiek lengviau, atsipūsti. Nuo 5 vietos juos skiria 2 pralaimėjimai.
11. (9)
Berlyno "Alba"
2:3 4,2 Pora gerų pergalių ir likę nebaisūs pralaimėjimai, leidžia, vokiečiams užimti gana aukštą vietą.
12. (19)
Pirėjo "Olympiakos"
3:2 3,3 Gana lengvai įsiveikti Milano "Emporio Armani", padėjo pakilti šiai komandai iki gerosios pusės - 12 vietos.
13. (21)
Sienos "Montepaschi"
2:3 2,4 Galbūt Sienos klubas pradeda įsibėgėti? B. Brown vedamos komandos pergalė prieš "Asseco Prokom", 35 taškų skirtumu, didžiausia šiemet.
14. (8)
Stambulo "Fenerbache Ulker"
3:2 2,1 Gėdingas pralaimėjimas Kantu krepšininkams, nubloškė turkus žemyn.
15. (10)
Atėnų "Panathinaikos"
2:3 1,7 Du pralaimėjimai iš eilės, pagrindiniams grupės konkurentams, parodė, kur dabartinis J. Mačiulio komandos lygis.
16. (22)
Bambergo "Brose Baskets"
2:3 -2 Dvi pergalės iš eilės, stipriai pataisė vokiečių situacija dėl patekimo į TOP-16. Kiek blogiau dėl to Vilniaus komandai, kuri dabar jau atsilieka nuo Bambergo klubo.
17. (18)
Milano "Emporio Armani"
2:3 -2,3 Nors praėjusią savaitę garbingai priešintasi Kauno klubui, šią savaitę pralaimėta "Olympiakos" komandai namie. Tai ,ne tik nusmukdė šią komandą žemyn, bet ir iš trečio lygio, Milano komanda tapo antrojo lygio komanda.
18. (18-19)
Vilniaus "Lietuvos rytas"
1:4 -2,5 Praėjusią savaitę besidalinę vietą su Pirėjo "Olympiakos", šią savaitę vilniečiai liko paskutiniame iš keturių ketvirčių. Pergalė, kuri tikrai buvo pasiekiama, vilniečiams pasirodė, per sunkia užduotimi.
19. (17)
Šalono "Elan"
1:4 -2,7 Praėjusią savaitę, vos nepasiekę pergalės prieš Sienos "Montepaschi", šią savaitę mažiau šansų turėjo, kovodami su "Unicaja"
20. (15)
Liublijanos "Union Olimpija"
1:4 -3,3 Po pergalės prieš Kantu komandą, nieko doro, nepademonstruojantys slovėnai, gali džiaugtis nebent, geru, apie NBA svaigstančiu, A. Baynes žaidimu. Kuris stabiliai renka dvigubus dublius (16,8 tašk., 10 atk. k.)
21. (16)
Vitorijos "Caja Laboral"
1:4 -3,5 Kas galėtų pagalvoti, kad komanda turinti sudėtyje F. San Emeterio, A. Nocioni, C. Cabezas ir kuriuos treneriuoja D. Ivanovič, galėtų atsidurti taip žemai? Tačiau, ši komanda jau praėjusiais metais, su dar įspūdingesne sudėtimi nepakliuvo į TOP-16, atrodo, šiemet gali pratęsti tradiciją.
22. (24)
Zagrebo "Cedevita"
1:4 -4 Netikėta pergalė prieš "Caja Laboral" padėjo kroatams pakilti iš dugno.
23. (20
Gdynės "Asseco Prokom"
1:4 -5,9 K. Kemzūra niekaip nesugeba surasti pergalių kelio. Netikėta pergalė prieš Berlyno "Alba", jau buvo suteikusi vilčių, bet išjungtas iš žaidimo J. Blassingame (kuris pirmą kartą ši sezoną neatliko nei vieno rez. p.) ir lenkai patiria žeminantį pralaimėjimą, 35 taškų skirtumu.
24. (23)
Belgrado "Partizan"
0:5 -7 Praėjusią savaitę, vos išvykoje, nepasiėmę "Barcelona" klubo, šiame ture, nesugebėjo karštai palaikomi savo fanų, laimėti prieš Bambergo "Brose Baskets". Serbai liko vieninteliais pergalės džiaugsmo nepatyrusiais, Eurolygoje per pirmąjį ratą.

Tai tiek iš pentkosios savaitės.

Jei turite priekaištų, manote, kad lentelė turėtų atrodyti kitaip, ar esate nepatenkinti komandų lygiais lauksiu jūsų komentarų. :)

A. Baynes, R. Kurtinaičio lygintas su meška ant dviračio, dabar yra vienintelis Eurolygos žaidėjas vidutiniškai pelnantis po dvigubą dublį. :) Beje, ką manote, apie tokią kietą jo nuotrauką? :)

6 komentarai:

  1. pergalės ar pralaimėjimo taškų skirtumo "svoris" bendroje reitingo sumoje kiek per didelis. nepaisant tos gan įspūdingos pergalės Cantu neverti būti 7(!) vietoj žvelgiant į visus 5 turus.
    1 su 15 būtų realiau imt santykį...
    o šiaip 10 balų už šį įdomų projektą. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. maklaenas>> na, bet aplosti Ulkeri (su ju siu metu sudetimi) ir dar tokiu skirtumu - daugiau nei fantastika. Uz tai ir gaunasi pagal sistema, kad patenka i 7a vieta.
    Viskas liuks cia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas13/11/12 15:30

    Supe, taip ir toliau

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas13/11/12 15:35

    na manau reiketu pergalvoti pranasumo įtaka, bet siaip tikrai puiki ideja, kasdien seku tavo bloga ;]

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas14/11/12 09:43

    barca turi būti 2 vietoje

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nedaug jai iki to ir trūksta. :) Maccabi dėl to aukščiau, nes keletą varžybų laimėjo triuškinančiomis persvaromis. :)

      Panaikinti