pirmadienis, lapkričio 19, 2012

Eurolygos reitingas: Week 6

"Cedevita" nutraukė "Žalgirio" karaliavimą Eurygos reitinge.
Atsiprašome, visų lankytojų už neaktyvumą savaitės pabaigoje, tačiau teko dalyvauti studentų krepšinio turnyre Romoje, Italijoje, su VDU komanda. Ši iškovojo čempionų titulą. :) Na, bet metas grįžti prie Eurolygos reitingo. Dabar, kaip visada, aptarsime didžiausius savaitės netikėtumus, pagal viešąją nuomonę:

  • Pirmiausia, pirmoji kauniečių nesėkmė. Pirmajame rate, "Cedevita" buvp pratraukta 28 taškais, o šį kartą iškovojo pergalę 108:106..
  • Pralošė, visą laiką "Žalgiriui" į nugarą alsavęs, Tel Avivo klubas. Tačiau, pralošta panašaus lygio komandai - "Unicajai" 76:78..
  • Kiek netikėta ir Liublianos "Union Olimpija" pergalė prieš Kantu "Mapooro" komandą, kuri praėjusią savaitę sutriuškino "Fenerbache Ulker"..
  • Nemanau, kad daug kas tikėjosi ir "Panathinaikos" pergalės prieš Madrido "Real" klubą.
  • Be to, smagu, kad pirmąją pergalę pasiekė Belgrado "Partizan". Jie, 87:82, nugalėjo "Bešiktaš"

Toliau pateikiame komandų reitingą pagal mūsų vertinimo sistemą. Šalia matysite praėjusios savaitės reitingo vietą.. :)

Primename, kad šią savaitę, iš dvylikos vykusių varžybų, "Eurolygos reitingas" atspėjo tik 6 varžybų pabaigas. 

Vieta
Komanda
Perg./Pr.
Reitingo taškai
Komentaras
1. (3)
Barselonos "Barcelona" 6:0 19,8 Barselonos klubas liko vieninteliu, taip ir nepatyrusiu pralaimėjimo kartėlio.
2. (1)
Kauno "Žalgiris" 5:1 18,1 Jau šią savaitę galėję užsitikrinti vietą TOP-16 etape, kauniečiai nesugebėjo įveikti, tų, kurie atrodė įveikiamiausi.
3. (2)
Tel Avivo "Maccabi" 5:1 14,3 Kiek netikėtas šio klubo suklupimas, tačiau vietos grupės turnyrinėje lentelėje, tai nekeičia.
4. (5)
Malagos "Unicaja" 5:1 13,4 Pergalė prieš Tel Avivo klubą įrodo, kad Andalūzijos klubas vertas aukštos vietos
5. (6)
Maskvos "CSKA" 5:1 11,9 Nugalėti vilniečiai ir tai leidžia šiek tiek pakilti į viršų.
6. (5)
Stambulo "Anadolu Efes" 4:2 10,1 Įveikti Milano "Emporio Armani" padeda išlikti aukštoje vietoje.
7. (9)
Maskvos sr. "Khimki" 4:2 8,9 R. Kurtinaičio auklėtiniai atrodo vis geriau ir geriau. Kapituliuoti priverstas "Fenerbache Ulker" klubas.
8. (4)
Madrido "Real" 4:2 8,8 Kiek netikėtas pralaimėjimas "Panathinaikos" klubui, skaudžiai atsiliepė Madrido komandai.
9. (12)
Pirėjo "Olympiakos" 4:2 8,2 Vienu metu labai prastoje situacijoje buvę graikai (19 vieta), pagaliau pasiekia geriausiųjų dešimtuką.
10. (7)
Kantu "Mapooro" 2:4 6,5 Po praėjusios savaites pergalės prieš "Fenerbache Ulker", italai pakilo neįtikėtinai aukštai ir, dėko to, vis dar laikosi gana aukštoje vietoje.
11. (15)
Atėnų "Panathinaikos" 3:3 6,2 Pergalė prieš Madrido klubą itin pataisė šios komandos situaciją.
12. (13)
Sienos "Montepaschi" 3:3 5,2 Trys pergalės iš eilės ir Sienos klubas jau gerojoje reitingo pusėje.
13. (11)
Berlyno "Alba" 2:4 3,3 Pralaimėjimas mažu skirtumu Sienos komandai, nepakenkė vokiečių vietai reitinge.
14. (10)
Stambulo "Bešiktaš" 3:3 1,4 Pralaimėjimas "Partizan" klubui stipriai atsiliepė šiai komandai.
15. (22)
Zagrebo "Cedevita" 2:4 0,8 Nutraukę "Žalgirio" pergalių seriją, kroatai labai pasigerino savo situaciją Eurolygos reitinge.
16. (19)
Šalono "Elan" 2:4 0,3 Autsaiderių mūšyje tarp "Asseco Prokom" ir prancūzų, pergalę pasiekė pastarieji ir pakilo į aukštesnę vietą.
17-18. (20)
Liublianos "Union Olimpija" 2:4 -0,2 Šiai komandai, atrodo, yra tik vienas palankus varžovas Eurolygoje - abu kartus įveikta Kantu "Mapooro" komanda.
17-18. (14)
Stambulo "Fenerbache Ulker" 3:3 -0,2 Du iš eilės pralaimėjimai silpnesnėms komandoms, o ypač Kantu klubui, nubloškė turkus itin žemai.
19. (24)
Belgrado "Partizan" 1:5 -2 Solidi pergalė prieš stipresnį varžovą padėjo pakilti iš reitingo dugno.
20. (17)
Milano "Armani Jeans" 2:4 -3,3 Puikiai sukomplektuoti italai niekaip nesugeba įveikti stipresnių varžovų. S. Scariolo pateiktas mėnesio ultimatumas, atrodo, komandos nesupurtė ir tęsiantis tokiems rezultatams, treneris skris lauk.
21. (19)
Vilniaus "Lietuvos rytas" 1:5 -3,6 Pralaimėjimas "CSKA" komandai neturėtų stebinti. Tačiau, vis tiek, vieta Eurolygos reitingo lentelėje, norėtųsi, kad būtų geresnė.
22. (16)
Bambergo "Brose Baskets" 2:4 -4,3 Sutriuškinimas Barselonoje, šiek tiek keistai, nuleido šią komandą žemyn. Tačiau, tik laiko klausimas, kada vokiečiai pakils šiek tiek aukščiau.
23. (21)
Vitorijos "Caja Laboral" 1:5 -6,6 Baskų krašto komandos vadybininkų nervai neatlaikė. Komandos simboliu buvęs treneris, D. Ivanovič, atleistas iš pareigų.
24. (23)
Gdynės "Asseco Prokom" 1:5 -7,3 K. Kemzūra - ne stebukladarys. Turint tokio lygio žaidėjus, kitokio rezultato tikėtis neverta.

Tai tiek iš šeštosios savaitės.

Jei turite priekaištų, manote, kad lentelė turėtų atrodyti kitaip, ar esate nepatenkinti komandų lygiais lauksiu jūsų komentarų. :)

4 komentarai:

  1. ziauru matyt Ulkeri tokioj vietoj... armanius.. nu bet kaip zaidzia - tokia ir vieta. Aisku, turkams ziauriai truksta McCalebo. tas gris, ir vel prasides pergales. o Armani... net gali buti, kad jie su Caja iskris, o Cedevita eis tolyn.
    Autoriui>>> su pergale! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui. :)
      S. Scariolo tik įrodinėja, kad nėra to lygio treneris, kuriuo yra laikomas. Jei ne auksinė Ispanijos karta, su kuria, bet kuris pakankamo lygio treneris, pasiektų tokių pergalių, manau, italas nebūtų taip gerai vertinamas. Esu įsitikinęs, kad turint tokią sudėtį, kitas specialistas pasiektų žymiai didesnių pergalių. :)

      Panaikinti
  2. Anonimiškas19/11/12 15:02

    Tokiu žaidimu barcelona gali tapti eurolygos čempione.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paskutinius 10-12 metų, kasmet jų sudėtis pakankama, kad tapti Eurolygos čempionais. Tačiau, daug ką lemia kiti faktoriai. Olympiakos, tarkime, neatrodė, kas gali tapti, bet prie gero žaidimo, kurį suorganizavo Ivkovič, manau, prisidėjo ir sėkmė. :)

      Panaikinti