šeštadienis, lapkričio 03, 2012

"Lietuvos rytas" - "Brose Baskets". +/-

Varžybas, kurios vilniečiams buvo itin svarbios, kovojant dėl patekimo į TOP-16, deja, buvo pralaimėtos. Išsilyginus abiejų komandų pergalių bei pralaimėjimų santykiui, "Lietuvos rytas" dėl geresnio įmestų praleistų taškų santykio, kol kas lieka 4-oje D grupės vietoje. Tačiau, paskutinėse pirmojo rato varžybose "Brose Baskets" išvykoje susitinka su "Partizan", o Vilniaus komanda su "Bešiktaš" klubu. Žinoma, išsivežti pergalę iš Belgrado vokiečiams irgi nebus lengva, bet, jų šansai geresni, nei D. Maskoliūno auklėtinių. Rungtynių analizėje bandysime įžvelgti pagrindinius Vilniaus komandos trūkumus šiose varžybose bei atrasti vietų, kuriose dar galima įžvelgti teigiamų pusių. Primename, kad "Eurolygos reitingas", vis tik, tikėjosi vilniečių pergalės. :)


Trūkumai:
  • Tragiškas vilniečių aukštaūgių žaidimas all-around: Po sėkmingo pasirodymo Europos čempionate, makedonas, P. Samardžinski, keisdamas J. Valančiūną, neatrodė taip prastai. Šiemet šis žaidėjas absoliučiai nesusitvarko su pagrindinio vidurio puolėjo pareigomis. Šiandien pagrindinis vilniečių centras (2 m 11 cm) per 17 minučių atsikovojo VIENĄ kamuolį. L. Radosevičius, per 9 minutes spėjo uždirbti savo komandai -9 taškus. Kitas, šiandien daugiausiai iš aukštaūgių žaidęs, naujokas, D. Ivanov, per 24 minutes atsikovojo 4 kamuolius ir kartu su S. Babrausku bei A. Jomantu buvo daugiausia kamuolių atkovoję žaidėjai komandoje. Taip pat, nei vienas nesugebėjo suspėti paskui su B. Nachbar, kuris įmetė 22 taškus. Vienintelis M. Katelynas šiek tiek džiugina savo žaidimu, neveltui, vienintelis turėjo teigiamą +/- santykį (9).
  • Tikro įžaidėjo trūkumas. Abu tiek J. Blūms, tiek N. Nedovič yra vadinami combo-guard. Latvis dar sugebėdavo būti naudingas, ypač iki sezoninėse varžybose, kai pavykdavo pataikyti tritaškius metimus. Tačiau, šiame Eurolygos sezone jo pataikymas nesiekia 30%. Taip pat, verta išskirti, kad šiandien buvo PIRMOSIOS varžybos, kada J. Blūms pataikė dvitaškį... Galbūt, tai gali kažkiek nuteikti gerai. Tuo tarpu, N. Nedovičius irgi žiūri kaip užpulti, o ne kaip atlikti perdavimą, pajungti komandos draugus į žaidimą, leisti jiems pajusti varžybų tempą. Kartu sudėjus abu įžaidėjai per 43 minutes atliko 3 rez. perd., padarė 7 klaidas. Ir nors latvis pelnė 12, o serbas 15 taškų, kas iš to, kai komandoje nėra kam sustatyti žaidimo.
  • Vienintelis tikras lyderis R. Seibutis. Paskutinėmis minutėmis, kai "Lietuvos rytas" dar galėjo kabintis į varžybas buvo akivaizdu, kad visi laukia, kol pavyks "įkišti" kamuolį Renaldui ir žiūrėti, ką jis padarys. Tokią paprastą taktiką perpratę vokiečiai, neleido priimti jam kamuolio ir išprovokavo dar vieną klaidą. 
R. Seibučio, kol kas, vienintelis dalykas galintis paguosti "Lietuvos ryto" sirgalius. Foto: R. Dačkaus.
Privalumai:
  • Tas pats R. Seibutis. :) Lemiamom akimirkom "Brose Baskets" jį sustabdė, bet jei ne Renaldas, tai, manau, vokiečiams rungtynių pabaigoje, išvis, nebūtų buvę, ko nervintis. Šis žaidėjas vienintelis atrodo užsivedęs, norintis tempti komandą į priekį. Tikras kovotojas, kuris greičiausiai po šio sezono sulaukęs pelningo pasiūlymo paliks vilniečių gretas.
  • Pagerėjusi gynyba. Ką ir akcentavo vilniečių strategas D. Maskoliūnas - neturime puolimo, grįsime žaidimą gynyba. Rungtynių pradžioje puikiai sekėsi tvarkytis su varžovų aukštaūgiais baudos aikštelėje, tačiau prabilus vokiečių toliašaudei artilerijai ir ši pradėjo byrėti. Tačiau, tai teikia vilties, kad naujasis komandos vairininkas sugebės kitoms varžyboms paruošti "Lietuvos ryto" gynybą ir žaidimas pagerės.
  • Juokas, bet pasiektas dugnas irgi privalumas. Prasčiau žaidžiančios Vilniaus komandos nesu matęs eilę metų. Visuose sezonuose iki šiol, tai buvo komanda, stebinusi Europą, surinkta iš jaunų, vidutinių, ambicingų žaidėjų, kurie į aikštę eidavo užsidegę ir, dėka savo ryžto, apdovanodavo sirgalius puikiomis pergalėmis. Šiuo metu vienintelis Seibutis primena žaidėją iš praėjusių sezonų. Galbūt, pasiekus tokį dugną, pagaliau komanda atsispirs nuo jo ir žaidimas tik gerės. Reikia tikėtis... :)
Ką gi, užuojauta visiems juodai, raudonai, baltiems. Tikėkimės, kad Vilniaus komandos žaidėjai padarys išvadas po šių varžybų, nes dar niekas neprarasta ir pavyks TOP-16 pamatyti abi Lietuvos komandas. 


4 komentarai:

  1. Anonimiškas3/11/12 19:17

    tikiuosi, kad Wilno nepateks i top16. na, neverti tiesiog su tokiu zaidimu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nenoriu nieko įžeisti ar kažką, bet visada į top16 pakliūna komandų, kurios nebūna vertos. Galbūt šiemet tik "Žalgirio" grupėje yra daugiau vertų komandų, negu vietų. Tarkime, iš B grupės net dvi komandos paklius, kurios atrodo nelabai vertos ten būti. Tai, manau, tikrai nieko tokio, jei abi komandos iš Lietuvos dar pratęstų savo kovas Eurolygoje.

      Panaikinti
  2. Anonimiškas5/11/12 16:15

    o vat as neesu is tu, kurie serga uz Lietuvos komandas vien del to, kad jos is Lietuvos. As laikausi "amzino priesininko" principo, kaip pvz: Barcos fanai niekad nesirgs uz Real Madrid. Manchester United fanai niekad nesirgs uz Man City (nors komandos ir is vieno miesto) ir t.t. Tiesiog taip nebuna, kai yra amzini varzovai. Ir plius: Wilno komandos laikrasti visada pila purva ant Zalgirio - tai kodel turiu palaikyt Wilno komanda??? O vat tarkim uz Prienu komanda - visom keturiom uz! :). uz Klaipeda - taip pat.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai taip, aš ir nesakau, kad reikia sirgti už "Lietuvos rytą", ar "Žalgirį", jei palaikai kitą komandą. Tamsta išskyrė, jog jie neverti patekti į TOP16 su tokiu žaidimu. Tačiau, visoje Eurolygoje yra gal 13-14 komandų, kurios, sakykime "vertos", o paklius dar 3-4, kurios yra "nevertos". Pvz.: iš "Žalgirio" grupės, kurioje yra 5 komandos "vertos", viena neišeis. Iš B grupės išeis nevertų komandų, tas pats ir "Lietuvos ryto" grupėje. Sakykime, "verti" išeiti "Real", "Panathinaikos" ir "Ulker". Daugiau nei "Partizan", nei "Brose Baskets", nei "Lietuvos Rytas", stebuklų nerodo. Bet vieni iš jų išeis, tai kodėl, tai turėtų būti ne Lietuvos komanda? :)

    AtsakytiPanaikinti