antradienis, lapkričio 13, 2012

Savaitės varžybos: "Panathinaikos" vs. "Real"

Didžiausios komandų žvaigždės: D. Diamantidis ir R. Fernandez susitiks akis į akį.
Kai kurie, oficialios Eurolygos svetainės, renkami savaitės grajai, tikrai įspūdžio nepalikdavo. Tačiau, šis, manau, bus tikrai įdomus, nes susitinka dvi itin tituluotos Eurolygos komandos. Nepaisant to, kad "Panathinaikos" žaidimas, paskutiniu metu, šiek tiek buksuoja, varžybos turėtų būti itin įdomios. Žinoma, tuo pat metu vyks ir Kauno "Žalgirio" varžybos, tačiau sekti rezultatą bus būtina. :) Pateikiame Eurolygos svetainėje randamos "Game of the week: top 10 questions" vertimą.


  1. Ar '90, ar '70?
Šiose rungtynėse susitiks, jauniausias žaidėjas per abi komandas, N. Mirotič (1991 m.) ir vyriausias, A Panko (1977 m.), be to, tai tikrai nebus pirmasis jų susitikimas. A. Panko praėjusiais metais buvo naudingiausias Ispanijos lygos žaidėjas. Kurios kartos atstovas nugalės?
  1. Dugnas pasiektas?
Buvęs Eurolygos naudingiausias žaidėjas - D. Diamantidis, iš "Panathinaikos", praėjusią savaitę turėjo prasčiausias karjeros rungtynes - 0 taškų, šeši pramesti tritaškiai, penkios klaidos (-5 naud. b.). Galbūt dabar pavyks atsispirti nuo dugno, žaidžiant prieš galingus Madrido "Real" gynėjus?
  1. Ar pavyks išlaikyti kamuolį?
"Panathinaikos" yra daugiausiai Eurolygoje klystanti komanda (17,2). Madrido ekipa yra trečia, pagal išprovokuotas klaidas, daugiausia prie to prisideda D. Draper. Ar pavyks žaliesiems išlaikyti kamuolį savo rankose? 
  1. Prisižiūrėjimas dėl pražangų: I dalis.
S. Schortsanitis baudas renkasi greičiausiai Eurolygoje. Per 40 minučių, jis vidutiniškai prasižengia 15 kartų. Tačiau, jis mažiau prasižengia pats, nei priverčia prieš jį prasižengti kitus. Taigi, ar pražangos sutrumpins Big Sofo laiką aikštelėje, o gal dažniau jis stos prie baudų metimo linijos?

  1. Prisižiūrėjimas dėl pražangų: II dalis.
Daugiau nei pusę Madrido komandos pražangų (12,2) surenka priekinės linijos žaidėjai: F. Reyes, M. Slaughter, M. Begič ir N. Mirotič. "Panathinaikos" yra antri pagal išprovokuojamas pražangas. Ar pateks į bėdą dėl pražangų "Real" klubas?

Jėga ar techniškumas? Daugybę problemų per istoriją "Žalgiriui" pridaręs S. Schortsanitis, susitinka su buvusiu Kauno komandos aukštaūgiu M. Begič.
  1. Pasistengti priartėti prie krepšio: I dalis
"Panathinaikos" pirmauja pagal dvitaškių pataikymą (58,2%), tačiau yra antra rečiausiai juos metanti komanda (vid. 33). Jie yra aštuoniolikti pagal tritaškių pataikymą (30,8%), tačiau yra šešta dažniausiai juos metanti ekipa Eurolygoje (vid. 21,6). Galbūt reiktų bandyti atakuoti iš arčiau?  
  1. Pasistengti priartėti prie krepšio: II dalis
Madrido komanda yra antra prasčiausiai nuo dvitaškių besiginanti komanda (oponentai pataiko 57,9%) bei septinta, pagal jiems įmetamus tritaškius (30,9%). Tačiau, jų priešininkai dažniausiai renkasi tritaškius, nei žaidimą arčiau krepšio. Ar tai M. Begič ir M. Slaughter įtaka?
  1. Pasistengti priartėti prie krepšio: III dalis
Ar D. Diamantidis, J. Mačiulis ir M. Bramos, kartu dvitaškius metantys 70,5% taiklumu, o tritaškius, kartu 28% taiklumu, nuspręs veržtis arčiau krepšio?
  1. Kieno kamuolys?
Komandos yra šalia viena kitos pagal atkovotus kamuolius Madrido klubas atkovoja po 36, Atėnų po 35,8. Kas laimės šią itin svarbią kovą po krepšiu?
  1. Palaikymo faktorius
Ar vieni iš triukšmingiausių planetos fanų sugebės sustabdyti Madrido "Real" ir padės savo komandai priartėti prie TOP-16? 
"Panathinaikos" fanai dažniausiai sukuria išskirtinę atmosferą. 

5 komentarai:

  1. Anonimiškas13/11/12 20:34

    10. Palaikymo faktorius

    Ar vieni iš triukšmingiausių planetos fanų sugebės sustabdyti Madrido "Real" ir padės savo komandai priartėti prie TOP-16?

    Ar verta priminti kiek ziurovu susirinko paskutinese PAO EL namu rungtynese?

    :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tiesa... nebent graikai ateis is patriotiskumo. Na, kad anose rungtynese tiek mazai zmoniu buvo, tai dabar ateis gal daugiau. juolab, kad ir Real yra "siek tiek" rimtesnis varzovas (ir idomesnis), nei Khimki. bus matyt.

      Panaikinti
    2. aš, manau, kad daugiau ateis, bet palaikymo, galinčio nulemti varžybas, nesukurs. forumuose tekę skaityti, kad patys graikai yra nuomonės, jog palaikyti reikia tik nuo TOP16 rimčiau, ir tik pakliuvus į TOP8, būna sukuriamas panašus palaikymas į tokį, kuris buna per rival-clash'us tarp Oly ir Pao. :)

      Panaikinti
  2. Anonimiškas14/11/12 09:58

    madrido real laimės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip manome ir mes. :) be Ž. Obradovič, tai visai kita "Panathinaikos" komanda, kuri vargiai gali žaisti su "Real", kaip lygūs su lygiais. :)

      Panaikinti