pirmadienis, lapkričio 05, 2012

Eurolygos reitingas: Week 4.

Tel Avivo "Maccabi" komanda, sutriuškinusi K. Kemzūros auklėtinius, atsidūrė labai arti Kauno "Žalgirio".
Ketvirtoji savaitė. Parašysime vietą bei komentarą, jei komanda, atrodo "įtartinai", būdama taip aukštai. Trečiosios savaitės netikėtumai, pagal viešąją nuomonę:

  • "Olympiakos" prieš "Cedevita". Nors pergalė pasiekė favoritai, tačiau skirtumas 79:77, atrodo, išties menkai. Tad, šią savaitę graikai nusmuko lygiu žemyn.
  • Analogiška situacija: "Barcelona" prieš "Partizan". Serbai išvykoje garbingai priešinosi tituluotam Ispanijos klubui 85:82.
  • Labiau įtemptos, negu dauguma tikėjosi, ir "Montepaschi" prieš "Elan" varžybos. Laimėjo italai 93:90.

Toliau pateikiame komandų reitingą pagal mūsų vertinimo sistemą. Šalia matysite praėjusios savaitės reitingo vietą.. :)

Primename, kad šią savaitę, iš dvylikos vykusių varžybų, "Eurolygos reitingas" atspėjo 10 varžybų pabaigas. 

Vieta
Komanda
Perg./Pr.
Reitingo taškai
Komentaras
1. (1)
Kauno "Žalgiris"
4:0
16,5
Iki šios savaitės antro lygio buvęs Kauno klubas, nugalėjo trečio lygio Milano "Emporio Armani" ir išlaikė pirmąją vietą reitinge. Deja, kitą savaitę laukianti išvyka į Turkiją, gali "Žalgirį" nusmukdinti žemyn.
2. (2)
Tel Avivo "Maccabi"
4:0
15,0
"Sutraiškytas", K. Kemzūros vadovaujamas, Lenkijos klubas 93:62 ir itin sumenkintas atsilikimas nuo Kauno klubo. 
3. (4)
Maskvos "CSKA"
4:0
12,3
Po pralaimėjimo, VTB lygoje, Kauno "Žalgiriui", atrodo, jog Maskvos klubas pradėjo darytis išvadas ir sutriuškino Stambulo "Bešiktaš" klubą.
4. (3)
Barselonos "Barcelona"
4:0
11,3
Itin sunki pergalė prieš grupės autsaiderius "Partizan" nulėmė, kad  katalonų klubas nukrenta viena pozicija žemyn, užleisdamas vietą rusams.
5. (5)
Stambulo "Anadoluu Efes"
3:1
10,2
Turkijos klubas pastoviai alsuoja reitingo lyderiams į nugaras. Puikus sugrįžimas, varžybose su "Caja Laboral", atsiliekant dviženkliu skirtumu ir pasiekta pergalė, leidžia turkams tikėtis, kad kitą savaitę pasiekus namie pergalę prieš "Žalgirį", galima kilti aukštyn.
6. (7-8)
Madrido 'Real"
3:1
8,9
Ispanijos klubas demonstruoja, kad šiemet jų sudėtis, ne tik viena brangiausių Europoje, kaip visada, bet ir rezultatai pagaliau "ateina". 
7. (11)
Malagos "Unicaja"
3:1
6,6
B grupėje rezervuota antroji vieta. Silpni priešininkai, išskyrus, "Maccabi", neleis ispanų klubui nukristi žemai.
8. (15)
Stambulo "Ulker"
3:1
6,5
Įsiveikti vieni iš pagrindinių priešininkų grupėje "Panathinaikos" leidžia šiai komandai kiek lengviau atsikvėpti, prieš laukiančias varžybas su Kantu "Mapooro" klubu.
9. (7-8)
Berlyno "Alba"
2:2
4,4
Pralaimėta, po atkaklių varžybų, "Unicaja" komandai, kitą savaitę laukia varžybos su Tel Avivo komanda. Albai nusimato kritimas dar žemiau.
10. (9)
Atėnų "Panathinaikos"
2:2
3,7
Nelikus Ž. Obradovičiui, ši komanda nebeatrodo, kaip anksčiau - viena geriausių senojo žemyno komandų. Nors atsigavimo ženklų yra, bet šiemet Atėnų klubas toli nežygiuos.
11. (6)
Stambulo "Bešiktaš"
2:2
2,6
Triuškinantis pralaimėjimas namie, "CSKA" klubui, stipriai pakenkė turkų vietai reitinge.
12. (19)
Maskvos sr. "Khimki"
2:2
1,5
Užtikrinta pergalė prieš Liublijanos "Union Olimpija" leido pakilti aukščiau ir įrodyti, kad pralaimėjimas Kantu komandai buvo tik netikėtas kluptelėjimas.
13. (13)
Kantu "Mapooro"
1:3
1
Netikėta pergalė, prieš "Khimki", praėjusią savaitę, ir kitų komandų prasti rezultatai, leidžia išlaikyti tą pačią vietą reitinge, pralenkiant, geresnį pergalių/pralaimėjimų santykį turintį, Milano klubą.
14. (12)
Milano "Emporio Armani"
2:2
0,9
Trečiu lygiu dėl sudėties įvertinti Milano krepšininkai, tokioje vietoje atsidūrė, nes patyrė pralaimėjimus prieš prasčiau vertintus Kauno ir Vitorijos klubus.
15. (16)
Liublijanos "Union Olimpija"
1:3
-0,4
Komanda, kuri pralaimėjo, bet sugebėjo pakilti viena vieta aukščiau. Ją gelbėjo naudingas žaidimas bei kiek netikėti, autsaiderių pasipriešinimai lyderiams, bei geriau vertintų komandų prastas žaidimas.
16. (14)
Vitorijos "Caja Laboral"
1:3
-0,5
Buksuojanti baskų krašto komanda, galėjo pasitaisyti, nugalėdama "Anadolu Efes", bet sugebėjo paleisti jau turėtą pergalę.
17. (18)
Šalono "Elan"
1:3
-1,4
Vilniečių stiprus pralaimėjimas Bambergo klubui, "Olympiakos" kapojimasis su "Cedevita" bei pačių prancūzų geras pasirodymas žaidžiant prieš, geriau vertintą, Sienos klubą, leido net ir pralaimėjus viena vieta pakilti aukštyn.
18-19. (17)
Vilniaus "Lietuvos rytas"
1:3
-1,5
Dar vienas pralaimėjimas Vokietijoje, vilniečių sezonas šiemet nusimato labai liūdnas. Prisidėjus R. Seibučio traumai, kuri gali šiek tiek pakenkti jo sportinei formai, kitą savaitę pergalės prieš "Bešiktaš", irgi, nelabai išeina tikėtis.
18-19. (20)
Pirėjo "Olympiakos"
2:2
-1,5
Nors ir turi dvi pergales, graikai atsidūrė itin žemai. Dėl suteikto trečio lygio (dėl sudėties, kuri laimėjo "Eurolygą"), patirtų dviejų pralaimėjimų ir sunkiai pasiektos pergalės prieš kroatus, nieko kito tikėtis ir negalima. Pagal dabartinę reitingo situaciją galima suformuluoti tokį sakinį: "Olympiakos" atsižvelgus į sudėtį, žaidžia tuo pačių lygiu kaip Vilniaus "Lietuvos rytas". 
20. (15)
Gdynės "Asseco Prokom"
1:3
-1,9
K. Kemzūra aukštai kilęs su Lietuvos rinktine, šiemet krenta žemyn. Triuškinantis pralaimėjimas Tel Avivo klubui, didžiausias skirtumas šiame sezone visoje Eurolygoje.
21. (22)
Sienos "Montepaschi"
1:3
-3,3
Buksuojantis ir antikrepšinį demonstruojantis Sienos klubas turi, kuo greičiau darytis išvadas, nes žaisdamas itin lengvoje grupėje, atrodo, dar turės pakovoti dėl patekimo į TOP-16.
22. (24)
Bambergo "Brose Baskets"
1:3
-4
Pergalė prieš Vilniaus komandą leido pakilti iš dugno, o taip pat, pagerino vokiečių situaciją kovojant dėl kelialapio į TOP-16. Aukščiau pakilti neleido pralaimėjimai prieš grupės lyderius dideliais skirtumais.
23. (21)
Belgrado "Partizan"
0:4
-5,3
Nors pralaimėta "Barcelonai" itin mažu skirtumu, tačiau, tai negelbėjo Belgrado klubo nuo smuktelėjimo žemyn, kadangi, pergales pasiekė Sienos ir Bambergo klubai.
24. (23)
Zagrebo "Cedevita"
0:4
-7,5
Mirtininkų grupėje atsidūrusi, "Cedevita", atrodo, gali likti be pergalių.

Tai tiek iš ketvirtosios savaitės.

Jei turite priekaištų, manote, kad lentelė turėtų atrodyti kitaip, ar esate nepatenkinti komandų lygiais lauksiu jūsų komentarų. :)

Ačiū.

6 komentarai:

  1. Anonimiškas5/11/12 17:02

    kaip turint reza 2:2 kaip olympiacos tarkim ir bunant dar mirtininku grupeje, pagal reitinga stoveti zemiau negu kazkoks rytas, apkeiskit olympiacos su kantu ekipa, arba olympiacos idekite vietoj unicajos i ta luzeriu grupe kur tik macabi ir unicaja padorios ekipos tai ir olympiacos sedetu ten kur sedi unicaja, tiesiog cia va man uzkliuvo su olympiacos kad per zemai jie sedi, nors ir nerodo stebuklu bet tarkim ryto grupeje olympiacos nukaltu ir besiktasa ir bamberga ir ta pati ryta ir dar pasikapotu su cska ir barca kurie dar tik isivaziuoja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesos yra. Nuo antro rato yra mintis įtraukti ir grupės lygį. Pagal, kurį irgi šis tas pasikoreguotų. Tik dar galvojam, kaip sudėlioti, jog gautųsi normaliai viskas ir nenusmukdytų, kai kurių komandų per žemai. :)

      Panaikinti
    2. Visai nebloga mintis. Siūlau tokį variantą, kiekviena pergalė (iš pralaimėjusiojo taškai neatimami) būtų vertinama 0.25 taško Grupėje B (na ten kur Maccabi yra ir visi kiti). Kiek stipresnėje D grupėje pergalė vertinama 0,5. Grupėje A (turi tris 3 lygio komandas, vieną 2 lygio, dvi 1) vertinama 0.75. Grupėje C (turi tris 3 lygio komandas, dvi 2 lygio, vieną 1) vertinama 1 tašku.

      Taip pat galbūt reikėtų truputį perskaičiuoti Žalgirio ir Oly taškus, nes manau taškai truputį pasikeistų jei vertintume pagal realų pajėgumą, o ne tokį koks buvo manomas sezono pradžioje, ar priskirtas už praeito sezono laimėjimus.

      Panaikinti
    3. Anonimiškas7/11/12 19:35

      realiai būtų durnystė. tai kam tuomet komandų pajėgumai bus reikalingi, jei įtrauksite grupių pajėgumus? iš esmės gi komandų pajėgumai ir lemia grupių pajėgumus. sviestas sviestuotas gaunasi..
      siūlyčiau keisti kažką. konkrečiai ką - nežinau, nes tyngiu gilintis. esmė tame, kad reitingas gaunasi be logikos. taškų pasiskirstymas labai nelogiškas: lyderiai turi 16.5 tšk., 10-ta vieta turi 3,7 tšk., o 20-ta vieta -1.9 tšk. skirtumai labai jau netolygūs, nors, sprendžiant iš eurolygos mačų, šiemet kaip niekad komandos apylygės. bent jau kol elitiniai klubai neįsivažiavo

      Panaikinti
  2. Anonimiškas6/11/12 00:59

    Nemanau, kad grupės sudėtingumo įvedimas būtų proporcingas gaunamiem taškam. Nebent į reitingo taškus būtų įtraukiama užimama vieta grupėje. Dabar stiprioje grupėje esančioms komandoms sąlygos yra kiek kitokios, bet grupės sudėtingumo įvedimas tiesiog suteiktų pranašumą prieš komandas esančias silpnose grupėse.

    Komanda būdama sunkesnėje grupėje naturaliai įgauną galimybę surinkti daugiau taškų, nes yra žadžiama prieš didesnio lygio komandas ir kiekviena pergalė yra svaresnė. Tuo pačiu, silpnoje grupėje esanti komanda už kiekvieną pralaimėjima bus baudžiama skaudžiau - prarandama daugiau reitingo taškų negu už pralaimėjimą stipriam varžovui. Puikus pavyzdys Maccabi - ryškiai silpnesni varžovai yra šluojami ir taip gaunama daug reitingo taškų, netgi būnant sąlyginai silpnoje grupėje.

    Oly turi 2 pergales, bet viena iš jų iškovota namie prieš absoliučią reitingo autsaiderę Cedevitą, kita taip pat vos keliais taškais namie palaužta 2 lygio komanda. Manau, dabartinė Oly užimama vieta puikiai atitinką komandos situaciją ir žaidimą Eurolygoje.

    LRytas tikrai, gal šiek tiek per aukštai su pergale prieš antra nuo galo komanda ir su "pasispardymu" CSKA išvykoje.

    Armani gal kiek per žemai, bet tai irgi žiūrėjimas "iš akies", skaičiai ir statistika rodo ką kitą. O Eurolygos reitingo pagrindinė užduotis ir yra nekreipti dėmesio į komandos pavadinimą, praeito sezono rezultatus, rezultatus kitose lygose, o tiesiog tiksliai "išmatuoti" komandos pajėgumą Eurolygoje.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas6/11/12 17:37

    Na iki 7 vietos sutinku 100%

    AtsakytiPanaikinti