ketvirtadienis, lapkričio 01, 2012

Week 4. BWIN bukmekeriai prognozuoja... (Group C ir Group D)

Tęsiame pradėtą darbą ir pabaigiame aptarinėti likusių dviejų grupių varžybas. Šios grupės, žinoma, aktualesnės, kai jose matome lietuviškus pavadinimus. Kauno "Žalgiris" susitiks su Milano "Emporio Armani", o Vilniaus "Lietuvos Rytas" bandys įsirašyti antrąją pergalę, kovodamas su Bambergo "Brose Baskets". Ką apie šias ir kitas varžybas galvoja bukmeikeriai? *Kadangi "kofai" yra kintantys, nurodau, jog šie yra iš 2012.10.3111.01. **Skliausteliuose nurodome mūsų sudaromo reitingo vietą.



(1) Kauno "Žalgiris" - (1,28 : 3,70) - Milano "Emporio Armani" (12)

Žalgiris, kol kas neabejotinas mūsų reitingo lyderis. Neveltui, Italijos klubo treneris prieš varžybas, italų spaudai duotame interviu, atsargiai vertino savo klubo galimybes. Išskiriama, tai, jog Kauno "Žalgirio Arenoje" šiemet laimėti bus itin sunku. Į tai neabejotinai dėmesį atkreipė ir bukmeikeriai: Kauno komanda demonstruoja labai brandų ir aukšto lygio krepšinį + arenoje gali būti labai "karšta". Tačiau, žaidžiant su tokios komplektacijos komanda, kaip "Armani Jeans", ramus būti negali. Vien kiek verta K. Langford pavardė, kurio trys Eurolygos rekordai yra padaryti žaidžiant būtent prieš kauniečius (35 tšk., 8 atk. k., 42 naud. b.). Taip pat I. Bourousis, A. Fotsis, R. Hendrix ir kiti, žaidėjai, kurie gali vieni pražudyti priešininkų komandą. Tad J. Plazos auklėtiniai turės visas rungtynes tvirtai laikytis žaidimo plano, kuris visų pirma bus, apsiginti nuo individualiai galingų priešininkų, ir tik išpildžius visus trenerio norus kauniečiai galės pratęsti įspūdingą šio sezono pergalių seriją. 
"Eurolygos reitingas" favoritas: Kauno "Žalgiris". Vis tik, manau, jog nugalėti turėtų kauniečiai. Užgrūdintiems veteranams nebūdinga patikėti, jog visi yra nugalimi ir, ypač, Eurolygos varžybose nusiteikimas bus maksimalus.

(14) Vitorijos "Caja Laboral" - (1.50 : 2.60) - Stambulo "Anadolu Efes" (5)

Man, asmeniškai, kol kas keisčiausia bukmeikerių prognozė. Visiškai buksuojantys ispanai, prieš naudingiausią Eurolygos komandą, su naudingiausiu Eurolygos žaidėju J. Farmar priešakyje. Negana to, "Anadolu Efes" pasipildė pajėgiu J. Shipp. Turkai demonstruoja solidų krepšinį ir jų pergalė, atrodo, tikrai įtikinamesnė. Tuo labiau, kad prieš nesustabdomą J. Farmar, nelabai yra ką priešpastatyti. Todėl, manau, šis tik dar pakels savo įspūdingą naudingumo koeficientą, o baskai patirs antrą nesėkmę namuose.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Stambulo "Anadolu Efes". Tiesiog, laikai keičiasi, o turkų komandų lygis pradeda lenkti ispanus. Manau, šios varžybos tą įrodys.


(20) Pirėjo "Olympiakos" - (1.06 : 9.25) - Zagrebo "Cedevita" (23)

Nors komandos po trečiosios savaitės neįtikėtinai arti viena kitos, dėl susiklosčiusių rezultatų, bet tikrasis skirtumas, manau, tai milžiniška praraja. "Cedevita" - vienintelis akivaizdus C grupės autsaideris, grupėje, kurioje nepatekimas į TOP-16 likusioms komandos - tragedija. Graikai, savo ruožtu, gina čempionų titulą, sudėtis beveik nepakitusi. Po pralaimėjimo "Žalgiriui" ši komanda, neabejoju, bus pasidariusi išvadas ir po šio rato gali tapti visiškai kita komanda.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Pirėjo "Olympiakos". Kas akivaizdu, tam komentarų nereikia. :)



(24) Bambergo "Brose Baskets" - (1.50 : 2.60) - Vilniaus "Lietuvos Rytas" (17)

Tiek patys vokiečiai, tiek bukmeikeriai, mano, kad po pralaimėjimų prieš stipriausias grupės komandas ("Barcelona", "CSKA", "Beškitaš"), atėjo laikas pergalėms. Panašios nuomonės, manau, laikosi ir vilniečiai, kuriems antra pergalė būtų labai stiprus žingsnis kelyje link TOP-16. Tačiau, pažiūrėjus į praėjusių metų rezultatus, šiųmetinę sudėtį, neatrodo, kad "Brose Baskets" komanda, be B. Nachbar yra kažko verta. Žinoma, gero žaidimo, kaip ankstesniais metais, nepaisant sudėties, nedemonstruoja ir vilniečiai. Šie visose rungtynėse atrodo, jog turi "pagimdyti" taškus. Šiose varžybose viskas priklausys nuo "Lietuvos Ryto". Sprendžiant iš vokiečių kalbų, jie bandys lietuvius "palaužti" iš po krepšio, nes tritaškiai nėra Bambergo komandos ginklas. Akcentuojama, kad svarbiausia susispausti prie krepšio, neleidžiant kamuolio atsikovoti M. Katelynui ir trukdant prasiveržti R. Seibučiui. Tad turėtų daugiau laisvės atsirasti vilniečių tritaškiams metimams, kurie jiems šiemet sunkiai krenta. Jei "Lietuvos rytas" įsimėtys, švęs pergalę, jei ne, bus pirma "Brose Baskets" pergalė. 
"Eurolygos reitingas" favoritas: Vilniaus "Lietuvos Rytas". Sprendimas itin sunkus, bet, manau, kad psichologinis nusiteikimas lietuvių turėtų būti teigiamas. Dažniausiai, kad ir kokia sudėtis būna "Lietuvos Ryto" ar "Žalgirio", prieš vokiečius pergales mūsiškiai, kaip rodo istorija, susirenka.

(3) Barselonos "Regal Barcelona" - (1.04 : 11.50) - Belgrado "Partizan mt:s" (21)

Tai didžiausias kofų skirtumas ir, tuo pačiu, didžiausias skirtumas tarp komandų mūsų reitinge - 18 vietų. Visos "Regal Barcelona" pergalės šį sezoną pasiektos dviženkliu skirtumu, net ir prieš "aštresnius dantukus" turintį Stambulo "Bešiktaš". Neatrodo, kad didesnių sunkumų katalonams bus ir šiandien. Naujoji serbų karta dar tik grūdinasi ateities pergalėms. Namie šis klubas dar gali iššauti (su CSKA išplėšė pratęsimą), bet išvykoje, o ypač Barselonoje, jauniesiems "Partizan mt:s" krepšininkams iškovoti pergalę šansų beveik nėra.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Barselonos "Regal Barcelona". Paprasčiausiai, akivaizdu.

(6) Stambulo "Bešiktaš" - (2.60 : 1.50) - Maskvos "CSKA" (4)

Sunku prognozuoti. Nors raudonarmiečiai "ant popieriaus" turi įspūdingą sudėtį, bet kartu šiems krepšininkams žaisti nepavyksta. "Pasikapoti" rusams tenka su daug kuo - su "Lietuvos Rytu", "Partizan mt:s", netgi Rygos "VEF" turėjo šansą "kabintis" VTB lygos varžybose. Aišku, neblizga ir turkai, kurie savo čempionate, kol kas užima tik penktą vieta. Tačiau, žaidimas namie, kur fanai palaiko tikrai "karštą" atmosferą bei papildomas nusiteikimas, Eurolygos debiutantams, gali padėti nustebinti. Šios varžybos padės įvertinti, kiek daug papildomų jėgų turkams duoda jų namų arena. Savo ruožtu, "CSKA", turėtų būti pasidarę išvadas po pralaimėjimo Kaune ir, manau, galime pamatyti visiškai kitokį Maskvos klubą.
"Eurolygos reitingas" favoritas: Maskvos "CSKA". Tokios sudėties klubo du pralaimėjimai iš eilės, silpnesnėms komandoms - neatrodo realu.



Štai tokios šios savaitės mūsų prognozės. Laukiame jūsų komentarų bei patarimų, kaip kitaip reikėtų žvelgti į ketvirto etapo Eurolygos varžybas. :)

3 komentarai:

  1. Anonimiškas1/11/12 12:23

    Geras, man patiko. Saunuoliai, teskite ir toliau siuos aprasymus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Group A
    Fenerbahce Ulker vs. Panathinaikos 60-40
    Real Madrid vs. Mapooro Cantu 80-20
    BC Khimki vs. Union Olimpija 85-15

    Group B
    Maccabi Electra vs. Asseco Prokom 95-5
    Unicaja Malaga vs. Alba Berlin 65-35
    Montepaschi Siena vs. Elan Chalon 60-40

    Group C
    Zalgiris Kaunas vs. EA7 E. Armani 75-25
    Caja Laboral vs. Anadolu Efes 40-60
    Olympiacos vs. Cedevita Zagreb 90-10

    Group D
    Barcelona Regal vs. Partizan mt:s 99-1
    Besiktas JK vs. CSKA Moscow 40-60
    Brose Baskets vs. Lietuvos Rytas 55-45

    AtsakytiPanaikinti